Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Избор на подова настилка – паркет, ламинат или линолеум

От изборът на подовa настилка до голяма степен зависи успехът на целия ремонт. Неправилно избраният материал вероятно ще се загуби естетически и няма да е функционален. За да избегнете това, преди да купите, трябва да проучите характеристиките на всеки тип покритие и да изберете такова, което да отговаря на условията ви. Изборът на подови настилки зависи от много фактори.

От една страна бюджетът, с който разполагате, условията на работа и характеристиките на жилището. Всеки тип покритие има своите предимства и недостатъци.

Дървеният паркет е твърд, красив и екологичен. Дървото е традиционен материал за подова настилка. Но използването на редки и екзотични видове дървесина прави този материал скъпо удоволствие, което изисква специални грижи и внимателна експлоатация. Предлга трипластова структура, където слоевете са перпендикулярни един на друг, за да осигурят стабилност на дъската.

Ламинатът се отличава с простотата на полагане, грижа и възможността за поемане на големи товари в обществените помещения. Няколко класа на работа ви позволява да изберете ламинат за дома или за промишлена употреба. Ламинатът се избира, като се вземат предвид условията на употреба: той е водоустойчив и водоустойчив, с шумопоглъщащ и с повишена издръжливост.

PVC покритие, което сме свикнали да наричаме линолеум е достъпен материал, който има широко приложение в жилищни и нежилищни помещения. Широката гама от цветове, размери и възможността за имитации на различни покрития отличава линолеума от другите покрития чрез неговата универсалност. Обикновено се смята, че балатумът е лесен за полагане, но това не е съвсем вярно. Подобно на всяко друго покритие, това изисква правилно подготвен субстрат и определени умения. В противен случай под линолеумът на места може да влезне въздух и да се образуват балони. В допълнение покритието е доста меко и в него остават вдлъбнатини от големи и тежки предмети. Може да се повреди от различни домакински химикали и да избледнее от слънчевата светлина.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *