Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Веранди и тераси – преход от дома към природата – 1

Верандите и балконите са мястото, откъдето можете да се докоснете до природата без да напускате уюта на дома си, като си направите собствена градина, да аранжирате кът за сядане и изпипате всеки детайл от интериора, така че да ги превърнете в приятно място за отдих, следобедно кафе, посрещане на гости, вечеря или питие.

Покривът и подовата настилка са основни елементи, на които трябва да се обърне внимание, така че това пространство да осигури необходимия комфорт и приятна отмора.
Покривът ще ви предпазва от капризите на времето, като ви осигури необходимата сянка през горещите и слънчеви летни дни, и ви запази сухи при внезапно плиснал дъжд. Изборът на вида и материала зависят от пространството, с което разполагате, конструктивните особености на сградата, целта на изграждането му, естетическите виждания и бюджета.

Подът на терасата (верандата) е добре да бъде от материал, който да издържа на вода и ниски температури, за да не се наложи след края на зима да бъде подменян. Практичен избор е настилка, която може лесно да се демонтира – декинг, дървена платформа или изкуствена трева.

Тентата (сенник) е добро решение, чиито предимствата са, че има по-лека конструкция и се монтира по-лесно като същевременно осигурява необходимата сянка, а при дъжд ще ви предпази за кратко, докато успеете да се преместите вътре.

Ако имате къща, по време на чието строителство не е бил изграден покрив над верандата, а бихте искали да имате стабилна коснтрукция, която да предпазва и при по-неблагоприятни условия, може да изградите допълнително такъв, като трябва да се съобразите с конструктивните особености на къщата, с цел постигане и на необходимата архитектурна цялост.
Обикновено покривите представляват дървена конструкция, поставена върху колони, като самата покривна част може да бъде от дърво, закалено стъкло, текстил, пластмаса.

 

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *