Стадионът в сърцето на града

Какво е да живееш близо до националния стадион и как невинаги емиоцията от футболния мач е позитив

Всеки по-голям град в света има свой емблематичен стадион, който е арена на епични спортни сблъцъци и емоционални преживявания за феновете.
София не прави изключение може би с уточнението, че стадион “Васил Левски” основно е домакин на футболни срещи и в частност така наречените “дерби срещи”.
Спортът винаги е обединявал хората и е бил повод да изпуснем емоциите, но понякога последствията са неприятни и драматични.
Центърът на София продължава да е спорен от гледна точка на предимства и недостатъци, и посоката, в която се накланят везните често зависи от гледната точка на анализатора.
Идеята за национален стадион в централната част на града, заобиколен от прекрасна градина, е наистина много добра, но може би за времето, когато концепцията и изграждането му са реализирани.

В наши дни, при всички неудобства и проблеми с трафика, може би е време да се помисли за негативите за обикновените граждани, гонещи ежедневния си график, които футболните мачове предизвикват. А именно – затворените централни булеварди и улици; блокираните кръстовища; липсата на паркоместа в синя и зелена зона за бизнеса и гражданите; риска от неприятен инцидент за всички; Борисовата градина – неспокойно място с потенциална заплаха от инциденти.

Дали не е по-добре този стадион да бъде „изнесен“ в покрайнините?
Предимства ще има за всички.
Спокойствие и сигурност за децата, които играят в Борисовата градина, за хората, които ползват градски транспорт (често пъти щетите не са малки), спокойно придвижване за всички граждани, които не могат да избягат от личните си и служебни ангажименти, както и за феновете от провинцията, за които достъпът ще бъде по-бърз и лесен.
Разбира се реализирането на такъв проект изисква време и финансов ресурс, но най-вече желание и грижа за гражданите.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *