Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Започват ремонтите в София

На 7 май стартира ремонта на „Графа“, спират трамваите до ноември

От понеделник стартира цялостната реконструкция на ул. „Граф Игнатиев“, която ще се осъществи на два етапа.
Първият е със срок 10 месеца и включва цялостна подмяна на настилката на улицата и трамвайните релси, на канализацията, ремонт на площадите Славейков“ и „Гарибалди“, както и на пространството около църквата „Св. Седмочисленици“. Срокът за завършване е средата на октомври.
Вторият етап ще се реализира през 2019 и е предвидена реконструкция на улиците „Шишман“ и „6-ти септември“.
Трамваите ще бъдат изцяло спрени – N 18 ще бъде закрита за времето на реконструкцията и ще бъде пусната заместваща автобусна линия по ул. „Гурко“, N 10 и N 12 ще бъдат обединени.
Докато тече ремонтът пазарът за книги от пл. „Славейков“ ще се премести в градинката пред хотел „Рила“, а зеленчуковият пазар ще бъде закрит. След ремонта улица „Граф Игнатиев“ ще бъде пешеходна, като по нея ще се движат само трамваи.

В края на май ще започне ремонт на подлеза на бул.“България“ и бул.“Ив. Гешов“, ще бъде обновен и самият бул. „България“ до бул.“Гоце Делчев“.
В началото на юни започва довършването на 2 проекта от 2017 – разширяването на бул.“Тодор Каблешков“ при кръстовището с бул.“Цар Борис“ III, и на бул.“Монтевидео“ в участъка от ул.“Боряна“ до бул.“Н. Петков“.
От средата на юли месец се очаква да започне подмяна на асфалтовата настилка по бул.“В. Левски“ в отсечката от Ректората до бул.“Патриарх Евтимий“. До месец трябва да започне ремонт и на бул.“Арсеналски“.

Другите проекти, които предстоят са обновяването на пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ и изграждане на кръгово кръстовище между бул.“А. Ляпчев“ и бул.“Св. Кл. Охридски“.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *