Ново жилище – цялостен или козметичен ремонт

Какъв да бъде ремонта преди нанасяне в ново жилище?

В случай, че новият дом не е току що ремонтиран до вид “готов за живеене”, почти винаги се налага да се направят някои поправки на състоянието му.
Много е вероятно и разполагаемият бюджет да не е голям след мащабния капиталов разход по придобиването на имота. Все пак има няколко помещения, на които е важно да се обърне внимание:

1) Банята – мястото, свързано с хигиената изисква стерилност и чистота. Най-добре е да направите цялостен ремонт и да смените покритието на стените, пода и санитарния фаянс.

2) Кухнята – мястото, където се съхранява и приготвя храната, също изисква чистота и елиминиране на остатъци от бактерии и замърсявания, натрупани през годините. В някои случаи това е и помещението, в което се посрещат гостите и би било подходящо да се освежи интериора с нова мебел, аксесоари или разместване с цел по-добра функционалност и оптимизиране на пространството.

3) Спалнята – кът за почивка и възстановяване, който да бъде приятно и уютно място за отмора на сетивата. Освежаване на стените и тавана с цел “запечатване” и елиминиране на нечистотиите е ефективно решение и е бързо за изпълнение.

Ремонтът на останалите помещения може да се остави за по-късен етап и да се осъществи във времето според необходимостта, добрите идеи и желанието.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *