Куче в апартамента – 5 практически съвета при смяна на жилището

Домашните любимци са част от семейството. Или поне с времето се превръщат в такива. Как да понесат по-добре смяната на жилището и как новите съседи и новият дом да приемат любимеца по-лесно? Ето няколко основни съвета за това.

Пренесете “неговият кът”
Нека неговите одеало, играчки, къщичка бъдат пренесени, не ги заменяйте с нови за новия дом. Така кучето ще приеме по-лесно новообитанието си. Това е много важно за добрата му адаптация.

Подгответе съседите
Още при ремонтите и пренасянето подгответе съседите. Може да водите и кучето при срещите, за да знаят и съседи и любимеца един за друг в аванс. Това би предотвратило евентуални проблеми.

Първите разходки
При първите разходки около новото жилище бъдете по-бавни и позволете на кучето да “изследва” района, да научи местата си. Огледайте различни маршрути за разходка и ще установите заедно коя е любимата за Вашето куче.

Храната
Възможно е при първите дни след пренасянето апетитът на кучето да е променен – намален или увеличен. Това е нормално, най-вече се дължи на стреса от новата обстановка. Нека това не Ви притеснява – до няколко дена следва да се нормализира.

Повече внимание
В първите дни след пренасянето обръщайте повече внимание на любимеца си, галете го и го разхождайте повече, за да му помогнете да преодолее стреса от новото място по-бързо.

Надяваме се сме полезни!
Можем да помогнем, ако още не сте избрали новия си дом. Обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *