4 стайни растения, които си заслужава да отглеждате


Растенията са неизменна част от нашия дом и е важно да знаем кои от тях какви свойства притежават и, разбира се, как е най-добре да се отглеждат. Ето и няколко вида растения, които можете да отглеждате вкъщи.

  • Алое вера

Освен, че пречиства въздуха в стаята, това растение има и редица лечебни свойства за лекуване на изгаряния, рани и кожни заболявания. Добре е да се държи на светло и да не се полива често, тъй като това растение изисква по-суха почва.

  • Спатифилиум

Със своите хубави, бели цветове и тъмни листа е доста лесно за отглеждане. Трябва му само ниска влажност и слаба светлина. Поставя се в спалнята за спокоен и здрав сън.

  • Зелена лилия

Това растение добавя хубав визуален ефект към стаята и бързо запълва запаса от кислород в помещението, като преработва вредните вещества във въздуха. Не е капризно за отглеждане, но трябва да се има предвид, че най-подходящите условия са равномерно влажна почва и средна до ярко осветена стая.

  • Бенджамин

Бенджаминът наподобява дърво с овални лъскави листа. Нуждае се от много светлина и се полива само когато горната част на почвата е суха на пипане. Хубаво е да се подрязват клонки, които изглеждат слаби или имат пожълтели листа. Така растението ще съсредоточи силите си за здравите клонки.

Още по темата:

Цветна градина дори на малък балкон – може!

Сукулентите – идеалните цветя за всеки дом

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *