Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Нова наредба за реда и сигурността в София – до 500 лева глоба за шум от съседите

През изминалата седмица Столичният общински съвет прие новата наредба за реда и сигурността в София. Важните промени в нея са следните три вида шум, с които е добре да се съобразяват всички столичани:

  • шум от домашни дейности и съседи
  • шум от публични пространства
  • шум от строително монтажни дейности по строежи

Физическите или юридическите лица, които вдигат шум от 22 ч. вечер до 8 ч. сутрин и от 14 ч. до 16 ч. следобед в делнични дни, и от 14 – 16 ч. следобед и от 21 ч. вечер до 9 ч. сутрин през уикенда, ще бъдат глобявани.

Санкцията за шум за физически лица в непозволеното време е между 100-300 лв., а при повторно нарушение от 300-500. За юридическите лица първоначалната глоба е в размер от 300-500, а при повторно провинение от 500-1000 лв.

Според новата наредба уличните музиканти ще могат да свирят само на строго определени от районните кметове места, и след разрешение от тях. Наредбата забранява и просията по светофарите, както и дейността на миячите на стъкла по кръстовищата.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *