Повече място в малкото жилище

Малкият апартамент е относително понятие, което и има, и няма общо с квадратурата. За някои 60 кв.м. са малко, за други 120 кв. м. А какво да кажем за хората в големите градове, които живеят и на 30-35 кв.м.? Има една хубава българска поговорка – „Нека ни е тясно, но на душата да ни е широко”. Как се постига това?

  1. Да забравим за стаите-кутийки. Освобождаваме се от вътрешните стени, ако е възможно и зонираме простанството с мебели, завеси или плъзгащи се стъклени панели. Прегръщаме мотото „Всичко на показ”, но тогавава ще трябва целият дом и винаги да е идеално подреден. 🙂
  2. Внимателно и критично да анализираме и да сортираме вещите си. Тези, които не ползваме всекидневно или всеки месец, да складираме в мазето/тавана. Тук девизът е „Живей просто.”.
  3. Да използваме максимално „слепите” простанства като под прозорците, зад вратите и в ъглите. Тук важи правилото „Винаги има още място”.
  4. Да заложим на мебелите, фиксирани към стените. Така ще използваме стената в коридора, в хола над дивана или в спалнята над леглото, дори в банята/тоалетната над врата, където да сложите препаратите за почистване.

Чрез дизайнерски хитрости всеки апартамент може да стане идеалния за вас дом! Обадете в „Имоти Доверие” за актуални оферти за апартаменти и къщи! На линия сме: http://imotidoverie.bg/contacts

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *