Какви мерки да вземем за предпазване от кражби

Причините за повечето влизания с взлом и кражби идват от факта, че много хора не взимат основни предпазни мерки, като слагане на солидни врати и ключалки. Ние, от Имоти Доверие, Ви предлагаме няколко съвета как да предпазите дома си.

Вратите

Използвайте солидна врата от метал или дърво с ключалка тип deadbolt, тъй като те са най-безопасни, както и панти без премахване по възможност. Ако имате плъзгащи се стъклени врати, защитете ги с винтове, които ще попречат повдигането от релсите им. Също така се уверете, че прозорците и вратите в гаража, включително тези, които водят към къщата винаги са заключени.

Аларма

Алармата със сигурност има ефект да сплаши крадците. Шумната аларма прозвучава, когато някой нежелан гост влезе в дома Ви, а някои аларми автоматично се свързват с полицията или застрахователната компания.

Сигурност за дома, докато сте на път

Разбира се, най-важното е да се уверите, че всички врати са заключени, а прозорците затворени. Добре е да оставите лампите да светят поне в една от стаите, също и да оставите, например, радиото включено, за да изглежда сякаш има някого у дома. Ако има добър и услужлив съсед в близост до Вас, бихте могли да помолите да наглежда дома, докато сте на път.

Децата също трябва да са запознати с предпазните мерки за дома

Важно е да научим децата си никога да не отварят на непознати и когато излизат, винаги да проверяват дали наистина вратата е заключена. Това важи и при затварянето на прозорците. По-големите могат да се научат и сами да боравят с алармата.

Сигурността в дома е отговорност на всеки член от семейството – от най-малкия до най-големия.

А нашата е да Ви помогнем в избора на жилище. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *