Как да изберем нов диван за хола?

Нов диван не е нещо купуваме всеки ден. По тази причина трябва да вземем предвид всички аспекти на добрата покупка на тази мебел, за да сме доволни от крайния резултат. Най-важни са качеството и комфорта. И най-добре изглеждащия диван не може да се мери с удобния такъв. Ето и за какво да гледате при покупка.

Изпробвайте дивана колкото време е необходимо. Дайте си повече от няколко секунди, преди да се уверите, че отговаря на това, което търсите. Добрият продавач-консултант ще прояви разбиране, без да Ви притеснява, докато тествате различни модели.

Разгледайте различни видове и определете какво най-добре съответства на предпочитанията Ви – обърнете внимание на височината и дълбочината на седалката. За по-високи хора е най-добре да е по-дълбока. Ако Ви е трудно да ставате, опитайте с по-плитка седалка.

Според пълнежа всеки има различна представа за това кое е удобно. Някои харесват диван, в който могат да потънат, докато други предпочитат по-твърда материя. Тапицерията също варира и може да влияе на цялостното усещане за дивана. Преценете каква материя Ви допада най-много – кожа, кадифе, микрофибър – като се съобразите и с това дали вкъщи има деца и домашни любимци.

Още по темата:

Дивани – как да ги разположим в стаята

Как да полагаме грижи за кожените мебели

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *