Боядисване на стая – какви грешки допускаме най-често?

Пролет е – иска Ви се да освежите обстановката у дома като смените цвета на стените в хола или спалнята. Проявявате самоинициативност, решавайки сами да се заемете с боядисването. Това, обаче, не е толкова лесно и безпроблемно дори и ако имате опит. Всъщност трудностите, които изпитваме при боядисване, в повечето случаи се дължат много повече на неправилна техника на изпълнение, отколкото на некачествена боя или грапави стени. По-конкретно – възможно е да използвате четката или валяка за боядисване по грешен начин. Ние, от Имоти Доверие, Ви представяме няколко от най-честите грешки, които допускаме при боядисване и как да ги избегнете.

Не започвайте със сух валяк

Преди да започнете с каквото и да било, трябва първо да натопите валяка във вода. Така ще попие повече боя. Разбира се, не е добре да прекалявате – не го мокрете твърде много иначе няма да попие от боята.

Не можете да използвате един и същи вид валяк за всякакви повърхности

Най-добрият валяк за Вашия случай зависи от това какъв завършек искате да има и върху каква стена боядисвате. Валяк с дебелина 3/8 инча върши работа в повечето случаи. За повърности с текстура, като тухлени стени например, ще Ви е необходима четка 1/2 инча до 3/4 инча, за да можете да покриете всички ъгли и пролуки.

Не избърсвайте четката в ръба на кутията от боята

Това е често срещан лош навик. Когато сложите капака на кутията, ще се изцапате. Вместо това сложете четката така, че боята да капе вътре в кутията или ако трябва, леко изтръскайте четката вътре в кутията.

Не топете четката изцяло до дръжката

Често се случва да прекалим с топенето на четката, но това не е правилния подход. Боята трябва да стига само до половината от четината, за да не я хабите.

Едно минаване с четката трябва да е с дължина поне 30 см

Ако искате завършека да е равномерен, трябва да спазите това правило. За най-добър резултат едно минаване с четката да е с дължината на ръката Ви и по-гладко – без да спирате и започвате от средата.

Не оставяйте инструментите навън, когато не боядисвате

Когато се върнете към работа, четката може да е захванала коричка. Пробвайте следния трик: ако трябва да използвате боята и четката на следващия ден, увийте внимателно четката в найлонова торбичка и я оставете на студено място за през нощта.

Екипът на „Имоти Доверие” е насреща за оферти за имоти и съвети.

Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *