Пролетно почистване – да посрещнем сезона с блясък и чистота!

С идването на все по-топли и слънчеви дни през месец март е време да се отърсим от зимния сън. Да отворим вратите и прозорците, да пуснем свеж въздух и светлина и не на последно място – великото пролетно почистване – да запретнем ръкави!

Килими

За да освежим въздухът в помещението, е важно да започнем като изчистим килимите хубаво от цялата насъбрала се прах. За задълбочено почистване използвайте пакетче сода, разтворено във вода. Напръскайте килима и след един час почистете с прахосмукачка. Действа добре както срещу натрупалата се мръсотия, така и срещу миризми.

Прозорци

Може би най-голямото предизвикателство, защото е трудно да се почистят така, че да не остават следи. Ето и решението: Смесете 1:1 гореща вода с дестилиран оцет. Използвайте гъба за нанасяне на разтвора. При чистене с гумена миячка винаги първо чистете отгоре надолу, като избърсвате ръба на миячката след всяко минаване. Важно: чистете само когато слънцето не свети директно в прозорците.

Мебели

Да почистим праха, без да остават прашинки след това, е лесно, когато знаем как. Започнете да бършете отгоре надолу, като не пропускате и предметите върху повърхността, която почиствате. Задължително използвайте микрофибърна материя за бърсане, ако искате да сте максимално ефективни.

Пролетта почти е тук! А ние, от Имоти Доверие, сме винаги готови да помогнем с избора на ново жилище. Не се колебайте – обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *