Великден наближава – да се подготвим!

Наближава един от най-светлите християнски празници – Великден. Подготовката за един празник носи голяма част от положителните емоции за всички членове на семейството у дома. Ето и няколко идеи от екипа на Имоти Доверие за внасяне на празнично настроение.

Да почистим!

Великден трябва да се посрещне с чиста къща. Съберете семейния отбор от най-малкия до най-големия и измийте подовете и прозорците, почистете килимите, избършете праха от мебелите. Така ще освежите атмосферата в дома и официално ще посрещнете пролетта.

Да украсим!

Освен традиционното боядисване на яйца във всички цветове на дъгата, с памук, с брокат и листа от различни растения, помислете и за декориране на дома. Да започнем с входната врата. Един прекрасен венец като този ще придаде усещане за празничност още с влизането!

Класически са и великденските кошнички, в които освен боядисаните яйца, можете да сложите и играчки като пилета и зайчета. Направете няколко в различни размери и ги поставете на различни места вкъщи.

Разбира се, на Великден не може без ярки и весели цветове, затова подберете няколко вида от най-красивите пролетни цветя – зюмбюли, минзухари, нарциси, лалета – и ги аранжирайте по оригинален начин. Ето и една интересна идея.

Да сготвим!

Великден без козунаци не може, нали така? Ако желаете, можете да ги оформите в различни видове плетки за красота. По отношение на вкусови качества можете да правите експерименти, като например да добавите шоколад или кокос. Включете и децата в работния процес, за да ги посветите в свещената традиция и изкуство на правене на козунак.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *