Входът на блока – обща грижа на обитателите му

Животът в жилищен блок предполага равно разпределение на отговорностите и еднакъв принос по поддръжката и опазването на общото пространство между всички живущи в съответната сграда. Ето и кои са най-важните приоритети, за които трябва колективно да помислите.

Безопасност

На първо място безспорно е осигуряването на масивна и заключваща се врата с дръжка от вътрешната страна и топка от външната, за да сведем до минимум риска от нежелани посетители. Най-добър вариант е вратата да е с механизъм за плавно отваряне и затваряне, както и с електрически насрещник за домофонна система. Добре е също така при избора на входна врата да заложим на по-високо качество откъм топлоизолация. Това е важна инвестиция и приносът на всяко домакинство в съответната етажна собственост е наложителен за максимално осигурено спокойствие в блока.

Осветление

Всички сме съгласни, че липсата на такова е сериозен проблем, особено в случаите, когато липсва асансьор и се налага да се качваме до високи етажи на тъмно. Осветлението с реле за време не е най-изгодният вариант, затова ние Ви съветваме да използвате осветление с плафон и фотоклетка за ефективност с минимален разход.

Чистота

Колкото е важна чистотата в околоблоковото пространство, толкова е и вътре във входа. Прахта и паяжините се събират навсякъде – по стълбищата, парапетите, входната врата, прозорците. Въздухът става задушлив и застоял, а това прави лошо впечатление. Вариантите тук са два – живущите сами да поемат инициативата, като се състави график за редуване на отговорността, но това е по-малко надеждният начин, тъй като често се случва не всеки да е коректен. По-лесно е да се наеме чистач.

Професионалистите от Имоти Доверие са тук, за да посрещнат Вашите въпроси и да намерят най-подходящото за Вас жилище.

Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *