Как да изолирате шума у дома?

Шумът е навсякъде около нас – превозни средства, ремонти, съседи. Често домът ни не е подготвен да изолира този шум, осигурявайки ни нужното спокойствие. Това, обаче, не е никак трудно да се промени, стига да имаме желание и наличните инструменти. Ние, от Имоти Доверие, предлагаме няколко решения.

Уплътнете входната врата

Ако сте вкъщи и ясно чувате разговорите на хората отвън, вероятно има широки пролуки около входната врата. Запечатвайки ги, ще решите този проблем. Ако пролуката под вратата е много голяма, сложете уплътняваща четка за врата. Използвайте четка с дебела гумена лента, която освен, че ще изолира шума, ще предпазва и от течения, прах и насекоми. Ако вратата не се затваря добре, сложете монтажна пяна отстрани и отгоре.

За вътрешните врати важи същият резултат от пролуки, допускащи шума отвън. Тук можете да поставите двустранен уплътнител за течение, който можете както да си купите, така и сами да направите. Най-удобната разновидност на тази придобивка може да се прикрепя към вратата, така че да не Ви се налага постоянно да я нагласяте.

Намалете отразения шум

Шумът се отразява от твърди повърхности като стени, подове, тавани. За да намалите отразения шум, покрийте голите стените с тапети, сложете подложка за килим на пода. Допълнителен шумоизолатор могат и да са плътните, дълги до земята акустични завеси, които са създадени специално за тази цел.

Ако пък искате да изолирате само шума, без да се лишавате от гледката през прозореца, сложете шумоизолиращи стъкла. Представляват пластове от стъкло или акрил, които се слагат върху реалния прозорец. Направени са така, че да намаляват шума отвън на 50% и повече.

Екипът на „Имоти Доверие” е насреща за оферти за имоти и съвети.

Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *