3 начина да подготвим дома си за летните жеги

С наближаването на летния сезон мислите ни все повече ни доближават до мечтаната почивка на плажа, попивайки слънчевите лъчи. Преди да се отдадем обаче на заслужена почивка, трябва да се уверим, че дома ни е подготвен за летните жеги. Ето как да направим това.

Проверете настройките на климатика

Преди да дойдат високите температури, уверете се, че климатикът работи безупречно. Започнете като смените въздушния филтър и почистите около него. Пуснете климатика, за да видите дали охлажда ефективно дома. Ако не работи както трябва, обадете се на професионалист. Помислете и за инсталиране на умен термостат, който не само ще спести енергия, но и пари, тъй като можете да го настроите да работи само през определени периоди от деня.

Предпазване от наводнения

Заедно с жегата идва и дъждът и нерядко бурите могат да доведат до бедствено положение. Защитете дома си от наводнения, като проверите основите му. Проверете най-вече мазето. Търсете дупки и цепнатини, които след това да запълните. Уверете се, че тръбите са чисти и водата излиза извън дома Ви, вместо да влиза в него. Накрая, не забравяйте да огледате покрива за каквито и да е дупки и повреди. Ако прецените, че покрива има нужда от ремонт, добра идея е да се обадите на професионалист.

Предпазване от буболечки

Няма нищо по-лошо от къща, окупирана от насекоми и буболечки през лятото. Самите те се опитват да избягат от жегата и затова нападат дома ни. Уверете се, че домът Ви е добре запечатан. Проверете прозорците и вратите за процепи, които не бива да ги има. Няма да е зле да поискате съдействие от специалист, тъй като те използват безопасни естествени продукти за изгонването на нежелани посетители.

Подготовката за летния сезон от Вас, помощ при избора на ново жилище – от нас!

Не се колебайте – обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *