4 често срещани проблеми в кухнята

Кухненските уреди могат да създадат куп проблеми. Важното е когато се появи проблем, да разберете какво го е предизвикало и дали уредът има нужда от замяна или просто поправка. Ето кои са и най-често срещаните проблеми, които се появяват в кухнята.

Топъл хладилник / фризер

Ако хладилникът / фризерът е топъл, проверете дали вратата се затваря плътно. Обърнете внимание как работи предупредителния светлинен индикатор и дали уредът не издава съмнителен шум. Хладилник с кондензатор в изправност генерира топлина, но не в излишък.

Друг проблем тук е и появата на неприятна миризма. Причината може да е развалена храна. След като извадите мухлясалата или развалена храна, първо оставете вратата на хладилника широко отворена, за да се проветри. След това измийте добре етажите на хладилника. Накрая настройте температурата в оптимален диапазон – между -18 и 5 градуса.

Проблеми с печката

Ако храната прегаря бързо или отнема прекалено много време да се сготви, купете термометър за печка, за да проверите настройките на температурата. Печката може да се нуждае само от калибриране, отколкото от замяна.

Чинията на микровълновата фурна не се върти

Ако чинията не се върти, може храната да не се стопли равномерно. Почистете въртящия механизъм, възможно е и моторът да е захабен. За всеки случай прочетете и инструкциите на микровълновата.

Капеща чешма

Този проблем е може би най-често срещаният, затова подчертаваме, че кранчетата не би трябвало да капят. Решението на този проблем е лесно – само почистете филтъра на кранчето. Ако забележите вода или мухъл под мивката, проверете за течове около тръбите.

Екипът на „Имоти Доверие” е насреща за оферти за имоти и съвети.

Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *