Да вдъхнем живот на тавана у дома!

Таван

В повечето домове таванът служи за склад на ненужните или неупотребявани вещи. Стари кашони, потънали в прах, пълни с всевъзможни неща, от които не искаме да се оттървем, защото… ами защото са си наши. Познато ли Ви е това?

Не е необходимо обаче таванът да бъде обиталище само на праха и паячетата, тъй като може да се превърне в уютно помещение много лесно! Ще ви преведем през стъпките по превръщането на тъмния и прашен таван в най-светлата част от къщата.

Преценете пространството.

Както споменахме по-горе, таванът често е сборен пункт на старите вещи. Може би ако се сбогувате с най-ненужните, ще освободите повече място. Това увеличава потенциала на тавана да се превърне в още една спалня или детска стая, както и цяло жилище (ако таванът е достатъчно голям, разбира се).

Таван

Нека бъде светлина!

От най-мрачното и тъмно пространство у дома, таванът би могъл да се превърне в най-светлото такова.

Може да имате прозорец на вертикална стена или малки капандури на покрива, но те не осигуряват достатъчно осветление за живеене. Най-добър избор за светлина под покрива са покривните прозорци. Може да ги разположите на произволно избрани позиции върху покрива и да осветите всяко тъмно кътче.

Освен, че доставят необходимата светлина, те стоят симпатично и внасят уют.

Покривни прозорци

Колко покривни прозорци?

Това зависи от функцията и размера на стаята. Всекидневната например изисква повече и по-големи прозорци от банята. В кухнята или кабинета е важно да има добро осветление. Естествената светлина дава чувство за простор и прави стаята по-приятна и уютна. Остъклената площ трябва да бъде поне 10-20 процента от площта на пода. Това означава, че в стая от 20м2 трябва да има прозорец с остъклена площ поне 2м2, а по-добре и повече.

Не е нужно да складирате мебелите си

Ако имате ненужни мебели, вместо да ги складирате на тавана, бихте могли да ги наредите така, че да превърнете помещението в уютна стая. Ако добавите и няколко интериорни щриха, то мястото би заприличало на стилно обзаведен етаж.

Преобразявайки тавана си, Вие ще получите пространството, което Ви трябва, като едновременно с това ще увеличите цената на вашия имот. Инвестицията в него би била ползотворна, но и същевременно практична!

За още съвети не се колебайте да се свържете с екипа на Имоти Доверие! Ние Ви предлагаме готови решения и помощ в избора на жилище!

Вижте още: 3 причини да изчистите тавана на апартамента

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *