Забранените неща за канала в дома ни

Канал

Много често имаме навика да изхвърляме какви ли не неща в мивката- хранителни отпадъци, останки от обяд, мазнини от някое друго ястие и пр. Но понякога грижата за нашия канал не свършва само с изсипването на сода и оцет в него. Необходимо е да изключим изцяло изхвърлянето на определени продукти. Ето някои от тях:

Брашно

Може би се досещате защо този продукт е в категория „забранени“ за изхвърляне в канала. Консистенцията на смес от брашно и вода е лепкава, тежка и има невероятните свойства да запушва канала. В допълнение с това, много трудно се чисти, особено ако попадне на по-невидими места.

Утайка от кафе

Тя се наслагва в канала и предизвиква голямо запушване. Може би звучи невероятно, но водопроводчиците споделят, че утайката от кафе е сред най-честите причинители на запушвания в канала.

Цигарени фасове

Те съдържат специален филтър, който увеличава размера си при абсорбиране на вода. Също така фасовете са изградени от неразградими материали. Ето защо не е изненада, че точно те попадат в списъка „Забранени за канала!“.

Черупки от яйца

Те са като мозайката- една няма да навреди, но ако заседне е възможно други също да заседнат до нея и така да образуват черупкова „преграда“, която гарантира запушване. Ето защо при консумация на яйца е препоръчително черупките да стоят далеч от мивката!

черупки

Лекарства и препарати

Тук съществува илюзията, че лекарствата се разграждат във вода и няма никакъв проблем те да бъдат изхвърлени в мивката. Истината е, че замърсяват водата с химикали и попадат в почвата. Водните филтри могат да се справят с повечето микроорганизми, но няма филтър, който да пречисти съставките на разложено лекарство във вода.

Етикети

Да, става дума за всички онези малки етикетчета, които махаме от плода преди консумация. И дори понякога не забелязваме как попадат в канала ни, а оттам предизвикват запушвания. Това се дължи на лепилото по тях. Чрез него те лесно се захващат и подобно на яйчените черупки, създават преграда. Също така етикетите са изработени от трудно разградими материали.

Екипът на „Имоти Доверие” е насреща за още съвети и оферти за имоти. Обадете ни се!

Вижте още: 4 грешки, които правим при поправка на водопровода

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *