Слънчево настроение в кухнята

Замисляли ли сте се колко време прекарвате в кухнята? Дори и в най-заетите дни, все намираме да посветим час-два в това помещение, дори и само за бърз обяд, вечеря или късно следобедно кафе. И както всяка стая в дома ни, така и кухненското пространство има нужда от освежаване, особено в летния сезон.

Учудващо, това може да стане много бързо и лесно- с добавяне на жълт интериорен детайл. Независимо дали кухнята Ви не се радва на много естествена светлина или точно обратното- постоянно е осветена, жълтия цвят придава уют и добро настроение.

Ето някои трика за „жълто освежаване“:

1. Кухненски шкафчета от лимон!

Лимонено жълтите кухненски шкафчета със сигурност вкарват топъл нюанс в кухнята, особено ако стените са бели.

жълти шкафчета

2. Мъничко жълтичко с мъничко дървенко

Един от най-важните предимства на жълтия цвят е, че може да се комбинира много добре с различни дървени мебели, особено тези от чам!

дървени мебели

3. Vintage в жълто

Напоследък все повече навлиза на мода ретро културата. Ето защо за любителите на „старомодните“ неща сме отредили специална визия за кухня в жълто:

Vintage в жълто

П.П. Звездата в този интерирен дизайн е печката, отново в ретро стил. Плочките под нея са в нюанс на масло и златна пшеница.

4. Нека бъде жълто, червено и сиво!

За да не бъде прекалено едноцветно, можете да внесете и допълнителни нюанси, а за авантюристите- дори искрящи такива. Ето една примерна цветова комбинация за кухнята:

Цветна кухня

Сивите плочки наподобяват тухлички, създават неутрална атмосфера. На тях контрастират жълтите шкафчета с лекия зелен детайл, в стил Ван Гог, а подът с червения нюанс живее свой собствен живот! Хубавото е, че който и нюанс да замените, няма да се изгуби концепцията, стига цветът да е в подобна гама.

5. А защо не малко подвижно допълнение?

Ако се притеснявате да променяте цялата визия на кухнята си или яркото жълто не Ви допада, все пак можете да освежите пространството с малки дейтали. Слънчогледът например е идеално попълнение, а в съчетание с някоя ваза в подобен нюанс, кухнята може да се усмихне широко.

Детайл в дома

Не подценявайте и цветните сувенири, които могат да украсят плота, масата или пода, внасяйки допълнителна свежест!

За още идеи и съвети за освежаване на дома, свържете се с нас! Ние можем да Ви бъдем от полза и в избора на жилище!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *