Избираме града!

Живот в града

Все повече се говори за живот на село или колко масово хората от големия град се местят в по-малки градчета или села с уреден, щастлив и спокоен живот.

Истината е обаче, че много хора, родени и израстнали в голям град, се чувстват непълноценно в по-малък такъв именно заради начинът на живот и привикването към „големите улици“. Несъмнено имаме нужда да избягаме от забързаността и натовареността, които носят големите градове, но наистина ли искаме да заживеем постоянно извън тях?

Ето някои предимства, които носи големия град:

Има много повече дейности и възможности
Едно от сериозните предимства на големия град е, че има много разноцветна палитра от дейности. Театри, културни мероприятия, големи концерти, забавление, музика, спортни активности, тематични заведения, разнообразни артистични изложби… Хубаво е да имаме избор!
В по-малките градове подобни дейности се считат за празник. Нима не е по-добре да имаме разнообразие?

Живот в града

Има много пространство
Ако нямате време за тренировка през седмицата, то уикенда можете да се насладите на дълга разходка където пожелаете. В големия град има възможности за това поради наличие на по-големи пространства.

Ако пък живеете в София, една разходка до Витоша винаги се отразява добре върху организма и настроението!

Гледките в централната част

Живот в града

Те обикновено са уникални и спиращи дъха! Всеки голям град си има своя дух и архитектура. А ако вземем предвид и ърбан изкуството, което се подвизава в по-големите градове (включително и София), то чарът на града със сигурност става все по-осезаем!

Интересното при този вид ърбан изкуство (като например графитите) е, че всяка творба има тематично послание. Разхождайки се безселно из този вид изкуство, Вие можете почти да „чуете“ града.

И какво като има задръстване?

Живот в града

Ако помислим логично, щом все повече „градски хора“ се изнасят в провинцията, то следва задръстванията също да се пренесат паралелно с тях. Но и нещо повече- инфраструктурата на малките градове не е пригодена за голям поток от „пришълци“, т.е. задръстванията не следват града, а тълпата.

Но въпреки това какво като има задръстване? Това е повод да се събудим по-рано, да послушаме любимата си музика в колата или да се усмихнем на някой непознат в градския транспорт. И отново- изнервянето и негативността не идват от задръстването, а от хората.

Убедихме ли Ви, че градът е добър избор за живеене? Ние можем да съдействаме по всяко време в избора на жилище! Свържете се с екипа на Имоти Доверие!

Снимки: Етюд-и-те на София

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *