Малка баня, голям избор!

баня

Много хора, живеещи в апартамент, не разполагат с голяма баня. Може би ситуацията Ви е позната- имате много неща, но нямате място, за да ги подредите. Искате да изглежда уютно, но купчината от тоалетни принадлежности създават усещане за пълна анархия и безпорядък. Тази кръстословица няма край, колкото и отговори да вписвате в нея.

Ето защо ние Ви представяме няколко практични идеи за внасяне на уют и подредба в малката баня:

Остъклена душ кабина
Това е идеалният заместител на завесите за душ. Освен всичко друго, те изглеждат по-красиво, но и са по практични. Завесите са неудобни, затварят още повече пространството и не са естетически привлекателни. От друга страна, остъклената душ кабина е удобна, лесна за инсталиране, поддръжка и идеална за малки бани. Също така „отваря“ пространството и създава чувство за просторност.
Един съвет: Ако решите да инсталирате душ кабина, по-добре би било да я позиционирате ъглово, за да спестите място.

баня - 1

Използвайте светлата гама в банята си
Що се отнася до тесни пространства и малки помещения, наложително е стратегически да подбирате цветовете им. Тъмните стени например, ще направят малката баня още по-малка. Светлите стени обаче ще отразяват повече светлина и ще създадат илюзия за по-голямо пространство. Ако държите в банята Ви да присъстват тъмни нюанси, по-добре ги запазете за подовата настилка. В случай че имате дървени подове, интересно и красиво решение е да използвате плочки за пода на банята, които да съответстват на дървото по цвят и тон.

Баня - 1

Ъглова мивка е оптимално решение
Разбира се, когато става въпрос за мебелите в банята, няма как да изпуснем мивката. Тя е задължителен атрибут и в големите, и в малките бани. Но понякога позиционирането й създава чувство за неподреденост и безпорядък в тези помещения. Ето защо ви предлагаме оптималното решение- ъглова мивка! Чрез нея не само ще има повече пространство в помещението, но и ще бъде по-удобно при отварянето и затварянето на вратите. Ще има повече място за декорации и красиви акценти, за козметични продукти и други тоалетни принадлежности.

За огледалата
В наши статии многократно сме описвали ползите от огледалата в дома. Е, те важат и за баните, дори за по-малките такива. Дават илюзия за повече пространство, отразяват светлината и не на последно място са супер стилен акцент за всяко помещение. Особено в малките пространства е необходимо да “разгънете” огледалата колкото се може повече.

баня - 1

Стените са ваш приятел!
Дори и да имате малка баня, не се страхувайте да използвате стените, за да подреждате нещата си върху тях. Две-три ъглови етажери, подредени и украсени, огледало и красиви интериорни детайли по тях и ето, че банята ви ще стане едно от най-уютните помещения в дома!

А Вие каква баня предпочитате? Екипът на Имоти Доверие е насреща за съвет в избора Ви. Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *