Няколко причини да се отървем от нещата в мазето

Мазе

Мазето често е най-претрупаната зона в дома ни. Лесно е да държим предмети там, когато не знаем къде другаде да ги съхраняваме. Ако Вашето се е превърнало в хаос, първото нещо, което трябва да направите, е да дадете ясна цел на пространството, в противен случай то се превръща в безпорядък. Основно мазетата се използват за съхранение, но дори и така то може да се превърне в много по-привлекателно и подредено място.

След като определите предназначението и зоните му е време да се отървете от нещата, които не принадлежат дори там.
Стари играчки, дрехи, уреди, които или са твърде стари, или никога не сте използвали – сега е моментът да ги разчистите. Ако не намирате смисъл в нещата, на които се натъквате (за които е възможно и вече да сте забравили), то тогава е време за промяна. Основната причина, поради която е добра идея за разчистим мазето е, че може да вдъхнем на пространството нов живот и много по-смислена цел.

Кажете „сбогом“ на плесента и мухъла
Няма спор, че мазето е едно от местата, до които най-малко или никак не достига светлина и свеж въздух. Затваряйки с купища боклуци малкото му територия, допринасяме за образуване на повече плесен и мухъл. Решете въпроса с наемане на фирма по извозване и изхвърляне на отпадъци от мазета;

Безпорядъкът ни напряга
Често се случва да се замислим колко разхвърляно е дадено място и само мисълта колко време ще отнеме подреждането му ни натоварва, и затова така и не се заемаме с мисията. Но всички сме наясно, че това не може да продължава вечно.

Много от нас познават чувството на спокойствие и удовлетвореност, когато преборим дадена задача
Защо да не подредим мазето днес? То може да се превърне в кът, който вече няма да избягвате, заради царящия хаос, даже напротив! Ако го присвоим така, че да съхранява колелата ни или други спортни принадлежности, до които ще има лесен достъп, ще установим, че влизаме все по-често там.

Умът ни е най-спокоен, когато около него всичко е подредено
Но и също така когато знаем, че конкретен кът от дома ни не представлява неподредена заплаха, с която не искаме да се справим. Отъвраването от ненужните предмети в мазето е способно да ни пречисти по начин, по който не сме предполагали.

мазе

Може да използвате терена на мазето за работилница
Освобождавайки мястото, можете да го направите “вашия кът за работа и хобита”. Защо не?

Екипът на Имоти Доверие е на разположение за съвети относно жилището Ви! Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *