Сигурният дом = най-добрият дом

Сигурност

Знаете ли, че според наскоро проведено изследване на всеки 15 минути един дом бива ограбен? Крадците не са никак за подценяване, тъй като използват все по-нови техники за проникване. Затова не е достатъчно само да скриете вещите си, необходимо е да предприемете необходимите мерки за цялостно обезопасяване на дома. Ето няколко съвета за това:

Заключвайте
Да, може би звучи банално, изтъркано и абсолютно логично, но доста хора не заключват когато са у дома или забравят да го направят излизайки от него. Това е перфектна възможност за крадците. Ето защо заключването е едно от най-важните неща, които трябва да направите, дори ако сте в дома си.

Сигурност

За ключовете
Не ги поставяйте на места, които са леснодостъпни и много видими. В това число, изненадващо, влизат саксията, изтривалката и прага на дома. Ако наистина искате да оставите ключа си някъде, по-скоро се обърнете към познат съсед или съквартирант/роднина/приятел, с кого живеете.

сигурност

Относно съседите…
Вече ги споменахме като скривалище за резервен ключ, но преди да предприемете тази стъпка ги опознайте и се уверете, че можете да имате доверие в тях.

Осветление
Звучи странно, но е доказано, че светлината влияе разубеждаващо на крадците да проникват. Ето защо ако имате възможност инсталирайте фотоклетка пред дома си. Тя би дала индикация ако някой недоброжелател се опита да влезе взлом.

Оглед на интериора
Убедете се, че не сте оставили нищо около дома си, което да помогне на крадците да се вмъкнат. Затова не оставяйте незаключена стълба в двора или в отворена барака. Същото се отнася и за тежки сечива – винаги ги дръжте заключени. Дръжте прозорците на мазето или сутерена затворени, а при нужда монтирайте на тях предпазни решетки.

Сигурност

Щифтове против крадци и допълнителни ключалки
Монтирайте щитове против крадци. Те пречат на крадеца просто да извади вратата от пантите след развинтване на оста им. Ако желаете да направите външната врата още по-защитена, можете да монтирате втора ключалка в долната й част.

Сигурност

Съхранявайте скъпоценните вещи разумно
Подобно на ключовете, избягвайте да поставяте скъпоценните си вещи на показно „скрити“ места. По-добре заложете на закрепен с анкери огнеупорен сейф.

И не на последно място- не излагайте на показ дома си. По възможност дръжте щорите или завесите спуснати.

сигурност

Погрижете се за сигурността на Вашия дом, а ние от Имоти Доверие ще се погрижим той да отговаря на Вашите изисквания! Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *