Терасата в блока- малкият квартален оазис

тераса

Независимо дали терасата в блока Ви е малка или голяма, тя несъмнено носи чара си. Обикновено това е пространството, в което предпочитаме да се насладим на сутрешно или следобедно кафе, да се съберем с приятели или просто да се отпуснем след тежък ден. Но и нещо повече- то е бижуто в домашния интериор- можем да го променяме всеки сезон според вътрешното пространство или според.. настроението си! Ето как може да стане това:

Оптимизирайте пространството

Това се прави особено в случаите, в които терасата е малка- за да има място за Вас трябва да е достатъчно добре подредена.

Добавете пейка с място за съхранение. Винаги можете да закупите готова, да направите такава по поръчка с точни размери или дори да е вашият нов „направи си сам“ проект. Рафтовете, прикрепени на стената използвайте, както за съхранение, така и за декориране с красиви вещи и цветя, които да придадат още по-голям уют на вашето местенце. Вместо столове сложете възглавници на пода, така, когато нямате нужда от тях, можете да ги приберете. Но, разбира се, не прекалявайте с декорацията. Семпло и кокетно е най-добрият вариант!

тераса

Градина на терасата- защо не?

Казват, че растенията у дома ни носят вътрешен мир и спокойствие. А защо да не си направим малка градинка на собствената тераса? Лесен и достъпен вариант е дървена решетка, на която с помощта на кукички да закачите саксиите си.

Друга подобна идея, не трудна за изпълнение и много ефективна: т.нар. „жива стена“. За да да я направите обаче Ви трябва система за вертикално озеленяване. Предимството на този вариант е капковото напояване. Така дори когато заминете на почивка няма да се притеснявате за растенията си.
Преди да превърнете терасата си в зелен оазис имайте предвид изложението й, тъй като някои растения са топлолюбиви и обичат светлина, а други- точно обратното. Съчетайте ги така, че да не се притеснявате, че биха изсъхнали или премръзнали (ако терасата е със северно изложение).

тераса

Подова настилка като красиво допълнение
Декинг настилката е изключително актуална. Тъй като се използва основно за външни пространства, дори терасата ви да е открита няма да имате причина за притеснение и при мокро време. Комбинирайте декинг и камъчета за по-интересен ефект. Интересна възможност е да бъде поставена и изкуствена трева, която предлагат във всяка строителна верига. Важно е да се отбележи, че преди да се постави, каквато и да е настилка, предварително трябва подът да бъде изравнен.

Цветен дизайн за цветно настроение

тераса

Внесете допълнително настроение с малко цвят. Било то цветна стена, мебели или декорация. Не се притеснявайте да експериментирате с шарки, мебели и аксесоари в открояващи се цветове.

Екипът на Имоти Доверие е на среща при организирането на Вашия дом! Свържете се с нас!

Вижте още: Цветна градина дори на малък балкон – може!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *