Домашното ни пространство спрямо нуждите на ученика

детска стая

В много жилища основния проблем е начинът на разположение на мебелите, които са в помощ на ученика. Да, става въпрос за бюро, маса, всякакви шкафове и скринове за складиране на учебниците и тетрадките.
Проблемът се влошава ако живеете в по-малък апартамент. Ето защо Ви предлагаме оптимизиране на домашното пространство така, че да е удобно на ученика и в същото време да е практично за дома.

Отделете кът за учене
Може би най-лесното оптимизиране на пространството в детската стая е отделянето на кът за учене и кът за отдих. Оптимистично е да вярваме, че всеки ученик стои кротко на бюрото, учи си уроците и пише, спазвайки минималното разстояние 25 см от учебника. Но все пак за децата е комфортно да знаят, че разполагат със зона, отредена специално за почивка.

детска стая

Мястото на бюрото
Може би всеки от нас знае, че мястото на бюрото е под прозореца или в близост до естествен източник на светлина в стаята. Както по-горе споменахме, надали бюрото би се използвало само по предназначение, но въпреки това е от голяма важност то да се намира точно там, където му е отредено.
Също така, ако разполагате с по-малко помещение за детска стая, нека и бюрото да съвпада с размерите на стаята. Излишно е да взимате огромно бюро уж за повече удобство. Както вече споменахме многократно, то е място за временно пребиваване и не бива да отнема много голяма част от пространството.

детска стая

Използвайте мултифунционални мебели
Ако все пак сте решили да се възползвате от по-голямо бюро, то можем да Ви предложим алтернатива- то да играе роля на скрин или на място за друго съдържание освен учебници. Ако е с повече шкафове, би било още по-удобно място за съхранение на вещи.

Образователен декор
Бихте могли да превърнете пространството в стаята на ученика в образователна площадка. Защо да имате голям глобус, който да събира прах, след като може да имате килим с илюстирана карта на света? Защо да губите пространство от стените с излишни табла, след като можете да закачите пердета с таблицата за умножение? Има още толкова креативни начини да създадете „уечебен дизайн“ без реално да губите пространство!

Използвайте стените
Интерьорът за детска стая не е по-лесна задача от всеки друг интериор. Както знаем, децата, независимо дали са ученици или не, разполагат с много повече неща, които заемат излишно пространство. Едно от тях са именно учебници, книжки, тетрадки и всичко подобно. Ето защо можете да оптимизирате пространството лесно, използвайки стените. Съществуват много интересни рафтове, кубчета за стена и пр, които освен,че изглеждат красиво и стилно, могат да се използват като поставка за много неща от горе изброените.

Детска стая

Ние бихме били полезни в избора на жилище или със съвет относно обзавеждането му! Свържете се с екипа на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *