Как да познаем и изберем своето жилище?

имоти
имоти в София – 1

Изборът на жилище безспорно е една от най-важните стъпки в живота ни- това е мястото, в което прекарваме голяма част от времето си и точно ние сме хората, които трябва да си осигурим максимален уют и спокойствие в домашното помещение.
Пред много от нас също така стоят дилеми относно избора на жилище. Ето защо, за да улесним максимално Вашето търсене, Ви предлагаме няколкоо съвета когато се наложи да избирате своя дом.

Местоположението на имота
Един безспорен фактор, с който следва да се съобразите когато желаете нов дом. Достъпен и добре поддържан, в централна градска част или в по-отдалечен, периферен квартал. Това може да е екологично чисто място или силно замърсено от автомобилен поток голямо кръстовище или шумен булевард. Важна е и информацията за стратегията за развитие на избрания квартал в краткосрочен и по-дългосрочен план – какви са градоустройствените планове за квартала, в който ще живеем, има ли неизползвани терени и какво ще се строи на тях.
Безспорно всеки един вариант има своите плюсове и минуси. По-скоро помислете с кои от минусите сте склонни да направите компромис – отдалеченост или замърсеност, шум или пренаселеност и пр.
За Ваше улеснение, приоритизирайте си интересите- напр. Дали желаете имотът да е в близост до местоработата Ви или да е близо до градината/училището на детето? Дали искате той да е разположен в централната част, където има повече хора, но е по-безопастно (може би) или в периферията, където е по-опасно?

Типът строителство-
монолитно или панелно е друга много съществена характеристика, на която трябва да се обърне голямо внимание при избора на ново жилище. От голяма важност при този избор, както и при избора на местоположението, е точният разчет на финансите, с които разполагаме и поставянето на горна граница на цената, която можем да си позволим да платим, защото всеки е наясно с предимствата на тухленото строителство и недостатъците на панелното и обратното.

имоти

Етажът
Друг фактор, който не трябва да се подценява, е етажът, на който се намира жилището. По принцип е добре да избягвате първият и последен етаж, както и много високите етажи. По-скоро заложете на „златната среда“, ако това разбира се е възможно.

Изложението
Тук изборът е много субективен. Въпреки това обаче повечето хора залагат на светли и просторни помещения. Разпределението на помещенията, отстоянието от околните сгради и добрият изглед с панорама към планина, парк или околно озеленяване и т.н., са фактори, които принципно са важни при избора на имот и много често се поставят като водещи изисквания от клиентите.
Истината е, че тези изисквания най-трудно се покриват при избора на жилищна сграда поради разположението на останалите сгради около нея. Въпреки това в София има чудесни находки с прекрасни изгледи към Витоша или големите градски паркове.

имоти

Добре изградената и поддържана инфраструктура

Т.е. какви са комуникациите, има ли добър и разнообразен редовен транспорт, лесен ли е достъпът до работното място, има ли големи пътни артерии, метростания в близост или переспектива за изграждане на такава. Не са за подценяване условията за паркиране.

Екипът на Имоти Доверие е насреща винаги да помогне в избора на ново жилище! Свържете се с нас!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *