Какво му трябва на домашния майстор? – част 2

Какво още трябва на всеки домашен майстор у дома?

Нивелир
Това е геодезически уред за нивелиране и за определяне разликите във височините между дадени точки. Или, ако трябва да го обясним на по-разбираем език, нивелирът е малката разлика между това да сложите една картина в перфектно положение на стената или да я оставите достатъчно крива, че да изглежда като белег на стената.

Нивелир

Защитни очила
Всяко пространство вкъщи носи потенциална опасност от прах, отломки, изпарения и т.н. Когато обаче правите ремонт в такава рискова среда, трябва да защитите очите си с предпазни очила. Ето и малък допълнителен съвет: изберете модел, който ще има покритие против мъгла.

зашитни очила

Регулируем гаечен ключ
Често се налага да използвате ключ в домашните ремонти. Ето защо, подобно на отвертките е по-добре да разполагате с различни размери регулируеми гаечни ключове (за всякакви ситуации)
Когато използвате такъв ключ, винаги дърпайте в посока към вас, натискането може да ви причини контузии на ръката.

гаечен ключ

Перфоратор с набор от свредла с различни диаметри
На пръв поглед акумулаторната бормашина и пефораторът са почти идентични инструменти. Въпреки това съшествува значителна разлика помежду им.
Бормашината е предназначена за пробиване на отвори в материали със сравнително малка плътност – дървесина, пластмаса и меки метали. Допълнителната ударна функция значително разширява възможностите на този инструмент и му позволява с лекота да прониква в тухлена зидария и конструкции от нискоякостен бетон. Поради тази причина основните фактори, които обуславят популярността на ударната бормашина на пазара е многофункционалността на този инструмент, неговата компактност и ценовата му достъпност.
Перфораторът е по-тежък от ударната бормашина. Ако сравним перфоратор и ударна бормашина с идентични мощности, то превъзходството на перфоратора ще бъде очевидно. Така например, двускоростна ударна бормашина с мощност от 1000 вата тежи 2,4 кг. С нейна помощ в дървесина може да се пробие отвор с диаметър до 40 мм, а в стомана – до 16 мм. С включване на “ударната” функция бормашината може да проникне в бетона до дълбочина 20 мм.

перфоратор

Мултишлайф
Това еспециализирана категория за шлайфове с мулти функция. Те могат да режат, шлайфат, полират и др. в зависимост от избраната приставка. Мултишлайфовете могат да работят с различни режещи приставки като дискове, шкурки и др. Тези машини могат да работят или чрез вибрации или чрез въртящо движение.

мултишлайф

За още полезни съвети за дома Ви екипът на Имоти Доверие е винаги насреща! Обадете ни се!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *