Тапетите – стил или отживелица?

тапети

По време на отсядането си в един парижки хотел, писателят Оскар Уайлд споделя следното: “Моите тапети и аз се сражаваме в дуел на смъртта. Един от нас трябва да напусне.”
Истината е, че тапетът може да освежи изцяло интериора в дома, но също така притежава суперсилата да го съсипе. Затова, ако сте избрали да заложите на тапетна облицовка, ето някои съвети от нас как тя да бъде свежа, без да предизвиква вътрешни желания за сражения и сюисидни мисли. 🙂

Съживяване на кухнята
Може би Ви се струва нестандартно приложение, но тапетите биха могли да освежат из основи кухнята Ви. Комбинирайте плочки и тапет, за да имате акцентиращ елемент. За да създадете винтидж усещане, използвайте тапети с флорален мотив. Все пак, ако решите да се гмурнете в тапетеното кухненско приключение, то трябва да се съобразите с цялостния дизайн на апартамента Ви. Например няма да бъде естетичеки добре, ако цялата кухня прилича на „закърпена“ с тапети.
Друг съвет, който бихме могли да Ви дадем, е да заложите на такъв тапет, който да е устойчив на влага. Все пак не малко количество пара ще се изсипе във вашата кухня (особено ако я използвате по предназначение).

тапети

И таванът е част от дома!
Най-честото приложение на тапета е върху стена, но защо да не експериментирате и не го залепите на тавана? Това би бил един прекрасен начин да вдъхнете индивидуалност на всяка стая.
Относно вида на тапета, имате стотици опции- с геометрични или флорални елементи, „дървен“ или с металически ефект. Имайте предвид, че когато таванът е с тъмен цвят, вероятността помещението да изглежда по-малко е огромна. Тук отново е редно да се съобразите с цялостния интериор, за да не се пренесете в дома на семейство Адамс.

тапети

Детска стая като в приказка!
Ако имате дете, това е един прекрасен начин да разнообразите едноцветните стени в детската стая. Да, несъмнено той ще бъде една идея по-скъп, но пък и само вие ще имате подобен дизайн. Розов тапет с флорални елементи, красиви завъртулки и нежни елементи определено ще създадат усещане за приказност!
А за учениците- тапет- карта на света. Така, освен, че ще изглеждат естетически добре, ще имат и образователен мотив.

тапети

Тапети за „направи си сам“
Ако Ви се струва прекалено дръзка идеята да облицовате апартамента си с тапети, то нека Ви предложим алтернативен вариант- красива картина от тапет с малко усилия от Ваша страна.
За целта ще Ви трябват подходящи рамки, с които да декорирате пространството.
Ако имате останало парче тапет от ремонтирането на някоя от стаите си, или пък просто сте харесали някой, запретнете ръкави. Необходими ще са Ви само четка, лепило и рамка. И voilà- имате прекрасен шедьовър, на който можете да се наслаждавате.
Освен всичко останало, това е разчупена и свежа идея за домашния интериор.

тапети

Бяхме ли полезни за Вас? Ако се нуждаете от съвет за своя дом, не отлагайте- свържете се с екипа на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *