Екологичен дом в няколко стъпки

Екология

Все повече осъзнаваме необходимостта от това да живеем природосъобразно. Не е нужно да повтаряме отново световни статистики за състоянието на природата и климата, замърсяванията, които причиняваме и вредата, която оставяме след себе си.
Този блог пост е насочен към действия, които можем да предприемем в дома си, за да запазим (или поне да се опитаме) природната цялост.

Много хора правят първите крачки към този начин на живот, като за начало рециклират боклука си. Това е прекрасна, но за съжаление, недостатъчна основа. Разглеждайки по-мащабната картина, има много различни начини, които ще помогнат за постигането на малко по-разумна връзка с природата.

Енергийно ефективни крушки
Енергоспестяващите крушки са много по-добра алтернатива на по-старите крушки с нажежаема жичка. Те съществуват от доста време, но за жалост все още има домакинства, в които се ползват по-старите и съответно по-вредните за околната среда. В крайна сметка, наистина има смисъл да се направи този преход. Енергоспестяващите крушки не само използват по-малко електроенергия, но и продължителността на живота им е доста по-голяма, което означава, че са и доста по-бюджетни.

енергоспестяващи крушки

Соларни панели в дома
Вместо да изпадате в излишни разходи за ток, оставете слънцето да свърши своята работа!
Соларните панели със сигурност са дългосрочна инвестиция. Предполага се, че ще отнеме около 20 години, за да спрат да работят , но разбира се това зависи от мястото, на което живеете.
Ако това решение не ви допада, помислете за инвестиране в система за отопление на вода без резервоар. Ползата е, че загрявате само водата, от която се нуждаете и нищо повече. Освен всичко останало, този инструмент за дома е абсолютно бюджетен.

соларни панели

Природосъобразно отопление
Когато става дума за природосъобразно отопление в дома, начините, по които можете да го адаптиране, са много. Най-популярният, естествено, са соларните панели. Но освен тях има и друг вариант, чрез който да спасите както парите си, така и околната среда.
Използвайте геотермална термопомпа. Първоначалната й цена е малко по-висока от тази на традиционните източници на отопление, но в дългосрочен план тя ще намали разходите ви. Едно от основните й предимства е, че е много по-тиха от традиционната отоплителна система.

Природосъобразно отопление

Естествени продукти за почистване
Нещо, което малко хора осъзнават- не са необходими специални препарати за почистване на дома. За редица ежедневни задачи, що се отнася до почистване, са достатъчни и естествени продукти. Лимонът е отличен дезинфектант, който може да отстрани всякаква мръсотия.
Нещо повече, той защитава повърхностите от развитието на плесени, а също е и естествен ароматизатор.Това е чудесен заместител на всички препарати за кухня и баня. Оцетът може да бъде заместител на всички средства за почистване на огледала, прозорци, санитарен фаянс, плочки и подове, а със сол можете да почиствате кухня, баня, санитарен фаянс, дори да отстранявате петна.

природосъобразно почистване

Ние се грижим за природата и Вашия дом! Свържете се с екипа на Имоти Доверие за полезни съвети за Вашето жилище!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *