Как да подготвим дома си за есента

дом

Възползвайки се от последните слънчеви лъчи и посрещайки есента, можем да направим нещо полезно за дома- да го подговрим за студените есенни и зимни месеци! Не чакайте последния момент за това леко досадно, бихме казали, начинание. Направете го навреме, за да може да се наслаждавате спокойно на лошото време през прозореца на чаша чай. А ние ще Ви помогнем като Ви предложим няколко съвета за това как да потготвите дома си за дошлата есен.

Почистете улуците
Ако улукът не е почистен, той може да се напълни с вода, която от студа да замръзне. След като се случи това, улукът може да се спука и да съсипе фасадата. Всичко това разбира се може да се изпегне, ако се възползвате от ранната есен. Тя е идеалният момент да се погрижим за изправността на този така важен детайл. Почистете улуците от листата и мръсотията, натрупани в тях. Не се изискват някакви специални знания или оборудване за това, а просто малко от личното Ви време. Ако все пак не разполагате с такова, винаги можеете да наемете специалист, който да свърши работата.

улук

Подмяна на осветлението
С настъпването на есенния, а по-късно и на зимния сезон, започва да се стъмва по-рано. Ако имате повредена светотехника или цяло лято имате проблем с изгорялата крушка пред входната врата, сега е времето да го оправите. Всеки знае, че липсата на осветление е сериозен проблем…

Проверете уплътненията
Как да го направите? Необходима е само една свещ и време, за да прегледате всички врати и прозорци в дома. Там където пламъкът започне да се движи, значи има нужда от подмяна на уплътнението с ново. Проверката е много лесна, но ще Ви спести много пари от сметките за отопление.
Ако усетите, че уплътнението не е в изправност, свържете се с професионалист!

уплътнение

Оптимизация на отоплението
Разбира се, когато настъпи есента и температурите започват да падат, е време за проверка на отоплението. Това е относително начинание, тъй като всеки дом се отоплява по различен начин, но бихме могли да посочим основните стъпки за основния тип отопление.

  • Профилактика на климатика

Има няколко неща, които са добре да се направят преди да се премине от охлаждане към затопляне на дома, когато използвате климатик. Първото може да се направи и самостоятелно, а именно да се почисти филтъра. Това е лесно и бързо, за това е добре да се прави поне няколко пъти в годината. За другото вече ще са е необходима намесата на специалисти, а именно за извършване на цялостна есенна профилактика. Профилактиката е необходима, за да Ви спести средства от ремонтиране на по-големи повреди възникнали от това, че сте я пропуснали. Тя допринася за повишаването на полезното действие на климатика и за намаляване на консумацията на електроенергия.

  • Почистване на комина

Почистването на комина може да се осъществи по няколко начина. Първият е чрез специално прахче за изгаряне на сажди. Но ако коминът не е бил почистван от предния сезон, по-добре да наемете професионалист. Това е важно да се направи, тъй като запушеният комин може лесно да да се запали и да повреди както на Вашето здраве, така и на цялото обзавеждане.

комин

Погрижете се за цветята
Цветята изискват по-специална грижа през есента. Ако сте изнесли стайните си цветя на терасата за през лятото, със застудяването на времето е добре вече да ги внесете на топло.
Ако имате луковици в градината, е препоръчително да ги изровите и да ги приберете на тъмно и сухо място до следващата пролет, за да не се получава удълбочаване, което влияе негативно на цъфтенето през следващата година.
Добре е да се погрижите и за екзотичните си растения, ако имате такива посадени на открито. А за тези растения, които ще зимуват за първи път навън- покрийте ги добре, за да не измръзнат.
Наред с цветята, приберете и градинските мебели. Препоръчително е да ги избършете с влажна кърпа или препарат за мебели, за да не полепва прах по тях.

цветя

Екипът на Имоти Доверие ще се погрижи за дома Ви през всички сезони! Свържете се с нас още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *