Малка и уютна квартира – няколко полезни съвета

малка квартира

Кой е казал, че жилището трябва да бъде задължително просторно, за да е уютно? И най-малките стаи могат да бъдат изключително приветливи, ако знаем как добре да организираме подредбата на мебели, цветовите гами и декора!
Ето някои лесни и практични решения за всяка малка квартира.

Разграничете малки пространства
Ако сте наели едностен апартамен, можете лесно да си създадете кухня, мини хол и спалня!
Ако наредите малка кухненска маса и няколко стола в близост до кухненския кът- voila! Имате си мини кухня.
Вероятно в стаичката има диван или кресло. Купете си или си донесете от вкъщи масичка за кафе, ако в квартирата няма такава. Вече имате уютен и комфортен хол, където можете да си почивате следобед с горещо капучино в ръка.
В някои квартири спалнята и холът са обединени, защото липсва легло, но има разтегателен диван. Това също не е лоша идея, ако диванът е хубав и удобен. Да, може би липсва огромна и просторна спалня, но с разтегателния диван ще имате повече пространство за декор!
Ако все пак държите да имате обособено легло, можете да го поставите в края на стаята. Заедно с нощно шкафче и лампа, определено ще се обособи отделна мини спалня.

малка квартира

Съхранявайте и декорирайте вертикално
Когато планирате най-добрия начин да използвате мястото за съхранение, е важно да мислите, както по хоризонтала, така и по вертикала. Високите и тесни решения за съхранение са прекрасен избор, когато искате да извлечете максимума от липсата на пространство.
Ето и един хитър съвет от нас- поставете две идентични библиотеки от двете страни на вратата, за да постигнете вид на вградена мебел. Или голяма секция с отделения от пода до тавана, която да служи като разделител между „спалнята“ и „дневната“.
Използвайте стените- различните по форма и цвят рафтчета не само са привлекателни за окото, но и много практични по отношение на съхранение на вещите.

малка квартира

Нов цвят – нов дом!
Ако квартирата Ви е двустайна, но стаите се различават драстично по цветове и интериор, имате няколко възможности- или ги уеднаквете, или ги направете напълно различни спрямо вкуса си.
Ще се изненадате колко различно може да стане едно помещение когато стените се боядисат.
Ако заложите на цвят кадифе, пепел от рози или нежно розово за спалнята или кухнята- няма да съжалявате! А с подходящите пердета и мебели, стаите ще заживеят втори живот!

Фолиа за мебели
Ако мебелите са стари или прекалено използвани и с драскотини, не е необходимо да закупувате нови (особено ако жилището Ви е временно). Един лесен и полезен трик за „реновирането“ на мебели в дома са именно фолиа. С различна широчина и елементи, те могат да паснат както на старата трапезна маса, така и на скучното бюро в спалнята. Бъдете креативни и разчупени!

Декор вместо ремонт
Подходящата декорация винаги може да дойде на помощ при освежаването на апартамента. Всеки малък детайл носи част от душевността ви и може да даде индивидуален стил на дома.
Покрийте леглата или диваните с красиво шалте, наредете снимки по мебелите, окачете картини, които можете вие да си направите, декорирайте с възглавнички, сложете в банята ароматни свещи, вземете си аквариум с рибки… възможностите са наистина много и не костват много усилия и средства!

малка квартира

Ако търсите още практични решения за Вашия дом, свържете се с екипа на Имоти Доверие! Ние сме насреща и в избора на ново жилище!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *