Най-често срещани проблеми в банята и как се отстраняват

Колкото и малка да е банята, винаги може да създаде главоболия, особено когато не знаем как да се справим със създалия се проблем. Ето кои са най-често срещаните проблеми и как да ги решим.

Вентилация

Вентилацията трябва ефективно да намялява влагата. Ако влагата се задържа дълго след като сте взели душ, трябва да погледнете отдушниците. Развалените вентилатори трябва да се заменят. Най-сигурният знак, че има прекалено много влажност и слаба вентилация са капчиците и петната, които се събират по стените и повърхностите на банята.

Мухъл

Следствие от слабата вентилация е мухълът. Несериозният подход към този проблем крие много рискове за здравето, най-вече за дихателния тракт, както и многото алергии, които могат да се появят. Най-добре се доверете на професионалист в почистването на мухъла, като отново колкото по-рано откриете проблема, толкова по-малко ще платите за отстраняване.

Течаща душ слушалка

За да не се увеличат сметките Ви за вода, се погрижете при първа възможност за този проблем. В допълнение, това е един от начините да се образува мухъл там, където тече водата. Поправката на душ слушалката е лесна задача, с която можете да се справите сами.

Запушвания на мивката и тоалетната чиния

Най-често срещаният вариант тук е да използвате бутало и в двата случая. Ако при тоалетната чиния не се получи, използвайте дренажна тръба или свредел.

Неприятна миризма от канала

Неприятните миризми може да са причнинени от всичко – мухъл, запушвания или застояла вода от течове. Ако премахнете тези проблеми, проветрите и все още има миризма, може причината да е канализационен газ. Има няколко начина как да се справите сами, но ако миризмата не се маха, най-добре повикайте специалист.

Винаги можете да разчитате на Имоти Доверие за най-добрия избор на Вашия нов дом. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *