Традиции и суеверия, свързани с преместването в нов дом

Преместването в нов дом често върви с куп суеверия, свързани с нов късмет, нова енергия, ново начало и всички странни ритуали, които бихме направили, за да започнем позитивно и на чисто. Различните култури имат различни суеверия, някои от които са широко познати и у нас. Разберете кои са те в новата публикация на Имоти Доверие.

Излезте през същата врата, през която сте влезли

Това гласи стара ирландска традиция. Ако се местите в къща с повече от една входна врата, не забравяйте да спазите това поверие, ако искате да избегнете лошия късмет. Достатъчно е да го направите само при първото влизане в дома.

Хвърлете монети

Нещо, което поне един път сте виждали през живота си е хвърлянето на монети на пода в новия дом. Този обичай произхожда от Филипините, където хората вярват, че хвърлянето на монети ще донесе просперитет в бъдеще на живущите в него.

Боядисайте верандата в син цвят

Южните култури вярват в зли духове, чиято слабост е водата. Боядисвайки верандата в син цвят, те вярват, че така могат да ги отблъснат от дома си. Ние бихме добавили и че този цвят е доста свеж и приятен!

Сложете портокалово дръвче у дома

В Китай думите за “портокал” и “късмет” са много близки по звучене. Затова се смята за добър късмет да внесете портокалово или мандариново дръвче при преместване.

Осветете ъглите

Друга китайска традиция гласи, че трябва да има светлина във всички ъгли на дома, включително и вътре в шкафовете и гардеробите. По този начин показвате на злите духове къде да се скрият и да не излизат.

Хвърлете ориз

Всички сме виждали как на сватба се хвърля ориз с надеждата това да донесе щастие и късмет на младоженците. Същото се прави и когато се местим в нов дом, за да не остава никой гладен под новия покрив. Със същата цел се прави ритуалът с хляб и сол, които се смятат за символи на гостоприемството и са първото, което трябва да внесем в новия дом.

Изгорете градински чай

Индианците в Северна Америка вярват, че това пречиства дома от негативната енергия. След като разпръснете изгорения чай из дома, визуализирайте какви са мечтите Ви за Вашето ново жилище – всички хубави моменти, празници и успехи, които ще имате в него.

За избора на Вашия нов дом няма нужда да разчитате на суеверия. Ние, от Имоти Доверие, сме винаги на линия, за да Ви помогнем да направите най-добрия избор. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *