Четири съвета как да пестим време, докато чистим

За повечето от нас чистенето не е най-приятната задача. Разбира се, всеки се стреми да има чист дом, проблемът е единствено в това, че не искаме да губим твърде много време. Днес Ви предлагаме няколко идеи как да чистите и подреждате по-бързо и също толкова ефективно. Вместо да прекарвате часове в миене на подове и бърсане на прах, можете да използвате това време за почивка или друга продуктивна задача. Да се захващаме!

Как да почистим печката?

Ако прегорите ястието, което готвите, ще Ви е много по-лесно да почистите фурната, ако сложите огнеупорна купа с вода във все още горещата печка. Настройте температурата на 200 градуса за 20 минути, след което изключете. Водата ще се заври и парата ще почисти до голяма степен мазните петна от храна. Когато печката изстине, избършете вътрешността с гъба или кърпа.

Да почистим душ кабината

С времето се натрупва остатък от сапун по стените на душ кабината. Това натрупване, обаче, ще става много по-бавно, ако всеки избърсва кабината или ваната след баня. Отнема 30 секунди на ден, които могат да Ви спестят поне 30 минути търкане.

Да се отървем от ненужните вещи

Колкото повече вещи имате, толкова повече време отнема да ги изхвърлите. Отделяйте по няколко минути на седмица да разчиствате неща, които не използвате. Ако Ви е трудно да се разделите с някои вещи със сантиментална стойност, ги приберете в кутия на място, където няма да се налага да бършете прах около тях.

Да се погрижим за старите дрехи

Отделяйте всяка дреха, която не Ви става, стара е или просто не я носите вече в отделна кутия, поставена в гардероба. Не ги изхвърляйте непременно, вместо това може да ги дарите с благотворителна цел или за рециклиране. И като говорим за дрехи, ето и един допълнителен съвет за улесняване на прането – хвърляйте дрехите за пране в няколко различни коша, всеки с етикет – бяло, черно и цветно пране, за да спесите време да ги отделяте.

Това бяха няколко полезни съвета от Имоти Доверие за Вас. А за да сме Ви полезни и при избора на Вашия нов дом, обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *