Как да вземем информирано решение при избор на нов дом?

Ако сте готови да започнете търсенето на ново жилище, трябва да вземете няколо аспекта под внимание. Търсенето на нов дом може да бъде приятна задача, която се свързва с позитивна промяна и ново начало. Но върви и с много усложения заради цялата важна информация, която е необходимо да съберете, както и огледите, които понякога имате чувството, че продължават до безкрай. Ще си улесните процеса до голяма степен, ако подходите към този важен избор стъпка по стъпка. Ето, какво ние, от Имоти Доверие, Ви съветваме по темата.

Изберете локация

За първа стъпка е добре да изберете една част от града, където бихте искали да живеете. Това ще стесни кръга, ще спести доста от времето Ви и ще направи търсенето от тук нататък доста по-продуктивно. Ако пък сте се спрели на няколко различни района, също не е проблем, като в този случай изборът ще е по-широк.

Какви качества е важно да притежава жилището според Вас?

Какъв тип сграда предпочитате – тухлена или панелена конструкция? Трябва ли Ви паркинг? Какви обекти Ви трябват наблизо – магазини, обществен транспорт, паркове, училища, ресторанти? Много важно, разбира се, е и колко далече е от работното Ви място.

Трябва да знаете също и колко голямо искате да е жилището. Някои го определят по брой и видове стаи – да има баня, кухня, хол, спалня. Други мислят в квадратни метри. Няма задължително правилен или грешен подход, затова използвайте параметрите, които са Ви най-удобни.

Какво можете да си позволите?

Проучете цените на пазара в момента и имайки предвид наличния бюджет, ще можете много лесно да отсеете жилищата по цена, която ще можете да си позволите. След като сте направили това, съставете списък с жилищата, които отговарят на всички критерии досега.

Оглед на място

След като направите обстойно проучване, е време да излезете и да видите набелязаните жилища. Внимавайте и за най-дребните детайли, докато се оглеждате. Помислете дали се чувствате удобно, разхождайки си из мястото и дали се виждате да живеете там според критериите, които сте си задали. След като посетите всички, сравнете ги едно с друго според стойност, локация, репутация на квартала.

Не е лек изборът на нов дом, но ако следвате тези прости стъпки, ще улесните процеса си доста. Ние, от Имоти Доверие, сме винаги на линия да Ви подкрепим в избора Ви. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *