Как да създадем уютен кът за работа вкъщи?

Има различни причини да се налага да работим от вкъщи – например, за да сме по-близо до децата си. В такъв случай създаването на комфортна и неразсейваща среда за работа у дома е от голямо значение за добрите резултати в края на деня. Ние подбрахме за Вас най-важните неща, за които да помислите в процеса по създаване на Вашия уютен кът за работа у дома.

Осветление

Първо помислете за това до колко ще можете да регулирате осветлението в стаята. Ако имате късмет бюрото да е до прозореца, можете и да изберете вид завеси или щори според предпочитанията Ви колко светлина да влиза. Ако пък няма прозорец, помислете за осветително тяло, с което да си служите. Добре е то да излъчва мека светлина. За да сведете до минимум напрежението в очите, монтирайте осветително тяло над мястото за четене, до компютъра и зад Вас, за да няма монитора отражение. Поставете компютъра на удобно разстояние от Вас, за да не повредите зрението си.

Мебели

Бюрото е най-важният елемент. Независмо какъв модел ще е по-вкуса Ви, най-важното е да е на правилната височина и достатъчно голямо, така че да Ви е максимално удобно да пишете на него. Ако пространството Ви е ограничено, начертайте предварително план и разместете мебелите, докато ги нагласите, така че да имате желаното пространство. В допълнение, за да използвате максимално пространството, монтирайте полица за книги точно на стената, където ще е бюрото и не прекалено високо, за да можете лесно да ги стигате.

Изберете си стол, който да е достатъчно висок и да не вреди на гърба и стойката Ви. Ако обичате краката Ви да са нависоко, вземете си малка табуретка, която да сложите под бюрото си. Проучете в подробности ергономичните офис мебели, когато пазарувате. Качествените бюро и стол са важни за комфорта и ефикасността Ви.

Минимализъм – правилният избор

По принцип е добре всичко да Ви е подръка, но реално нямате нужда повечето неща да са до Вас. Бъркотията от вещи на работното бюро е много разсейваща и намалява продуктивността. Отделете настрани приспособленията, които са в повече и намерете отделно място у дома, където да ги държите.

Планирайте внимателно и обзаведете Вашия домашен кът за работа и ще усетите голямата разлика в удобството. А ние, от Имоти Доверие, сме винаги на линия да помогнем с избора на Вашия нов дом. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *