Как да създадем уютна атмосфера в дома чрез аромати?

Мирисът е едно от първите неща, които гостите в нашия дом забелязват. Вероятно Ви се е случвало да се върнете у дома след дълга ваканция, например, и да усетите, че домът Ви мирише по различен начин от този, който сте свикнали. Ето така мирише домът Ви за хора, които не живеят в него. Това е така, понеже колкото по-дълго сте изложени на определени аромати, толкова повече ги игнорирате с времето. На теория чистата къща няма миризма, но реално това е невъзможно с деца, домашни любимци, готвене и изобщо всекидневен живот. Все пак има няколко начина, чрез които да създадете прекрасна атмосфера от аромати в дома си. Как? Прочетете в новия блог пост на Имоти Доверие.

Добавете етерични масла във въздушния филтър

Ако искате свеж аромат у дома, добавете висококачествени етерични масла във въздушния филтър. Етеричните масла имат лечебни свойства, не съдържат химикали и изкуствени съставки. Въздушният филтър ще го разнесе из целия дом. Няколко хубави аромата, които можете да пробвате са лимон, лавандула, карамфил. Другото, което можете да направите с етеричните масла е да си направите собствен спрей за свеж аромат, добавяйки малко алкохол и вода, вместо да купувате от магазина, които съдържат вредни химикали.

Почистете мелачката за отпадъци

Ако в кухнята използвате мелачка за отпадъци, то много често лошата миризма идва оттам. Лесно можете да върнете хубавата миризма там. Трябват Ви само лимонови обелки, които да сложите във формички за лед с вода. Замразете ги, след което ги извадете и ги пуснете по канала. Ледените кубчета са натурален абразив, който ще се справи с почистването, а лимонът ще придаде свеж аромат.

Поръсете килимите със сода за хляб

Обикновената сода за хляб има естествени свойства за поддържане на неутрален аромат и не струва почти нищо. За да предпазите килимите от лоша миризма, особено в коридора, където се минава често, поръсете със сода за хляб и след 15 минути минете с прахосмукачка и готово!

Ванилия – за любителите на този сладък аромат

Създайте божествен аромат като добавите 2 капачки ванилов екстракт в канче, което можете да сложите в печката. Пуснете печката на 140 градуса за един часа и voila! – вече цялата къща е попила благоуханния ванилов мирис.

Аромат на кафе – правилният избор

Продължаваме с още един нестандартен начин да създадем благоуханна атомосфера. Напълнете малък съд с кафени зърна и сложете кръгла свещ вътре. Това е естествен метод да държите неприятните миризми далеч от дома Ви.

За полезни идеи и съвети за избора на Вашия нов дом ние, от Имоти Доверие, сме винаги на среща за всеки Ваш въпрос. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *