Как да защитим дома си преди празниците?

Много от нас най-вероятно ще пътуват за настоящите празници. Преди да стегнете багажа, се уверете, че сте взели всички предпазни мерки, за да сте спокойни за Вашия дом, докато сте на път по време на почивните дни. Ние, от Имоти Доверие, Ви предлагаме няколко полезни мерки, които да вземете под внимание.

Ценни вещи

Един от най-сигурните начини да се предпазите от крадци е като не държите в кеш големи суми пари у дома, а ги държите в банка, както и ценни принадлежности като лаптоп, бижута и други. По възможност вземете всякакви ценни вещи с Вас по време на пътуването Ви, а ако нямате такава възможност, помолете съсед или приятел, на когото се доверявате, да ги пази при себе си, докато Ви няма.

Не споделяйте твърде много в социалните мрежи

Сред най-лесните начини един крадец да проследи рутината и плановете Ви за отсъствие от дома са социалните мрежи. Не споделяйте твърде много, не приемайте покани от непознати профили и ограничете видимостта на информацията, която споделяте. Не споделяйте също така, че сте на почивка преди да сте се върнали.

Надеждни ключалки

Разбира се, най-важното е да сте сигурни, че всичко с ключалките Ви е наред. Двата вида ключалки са електронни и механични. И двете имат своите предимства и недостатъци. Електронните улесняват доста отключването за Вас, но и могат да бъдат лесно обезвредени. Механичните традиционни ключалки, от друга страна, изискват да носите постоянно метален ключ, който във всеки един момент може да бъде забравен, изгубен или откраднат, но плюсът е, че една механична брава от по-висок клас трудно може да бъде обезвредена. От Вас зависи да прецените кой от двата варианта ще работи по-добре за Вашия дом. Също така не оставяйте ключ под изтривалката, тъй като това е най-очевидния и изтъркан начин за крадците да проникнат в собствеността Ви.

Видеонаблюдение

Отделете време да помислите за поставяне на видеокамера на входната врата, както и на други входове в къщата, ако има такива. Ако пък живеете в жилищен блок, опитайте се да обедините съседите около идеята, че видеонаблюдението е инвестиция, която ще гарантира спокойствие и безопасност на всички живущи в кооперацията.

Нашата мисия е да сме максимално полезни за Вас във всичко, свързано с избора на Вашия нов дом. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *