Какво представлява бохо стилът у дома?

Бохемски или бохо стил в интериорния дизайн е за тези, които искат да вдъхнат нов живот на домашната атмосфера, създавайки усещане за безгрижност, релакс и оригиналност. Този стил е вдъхновен от хора с необикновено ежедневние, които често пътуват. Отражение на необичайният им начин на живот е комбинацията от предмети и цветове от целия свят, от различни култури. Ето и кои са общите черти на типично бохемските стилове на декорация у дома.

Кои цветове са бохемски?

Няма конкретни правила при избора на цветове в бохо стила. Въпреки това най-типичните биха били топлите, земни цветове, както и металическите – кафяво, зелено, бледожълто за база, а за подчертаване – наситено лилаво, искрящо оранжево и електриково син. Комбинирането на такива цветове е в същината на този стил.

Тук свободата да комбинирате цветове е пълна – дори не е нужно два цвята традиционно да си пасват. Използвайте техники за боядисване от различни култури като например техниката “икат” от Камбоджа, за да придадете на пространстовото усещане за екзотика. Комбинирайте с окачени на стената гоблени, фотографии и произведения на изкуството. Ако Ви се струва прекалено, запомнете, че въпреки, че наситените цветове са ключови за бохо стила, белия цвят може да е много полезен също.Използвайте го стратегически, за да придадете визуално усещане за повече пространство.

Мебели и декорация

Обикновено мебели в този стил не се намират в магазините. Мебелите тук са като колекция, като музей на няколко различни епохи, във винтидж стил. Всяка мебел е специална и разказва своя собствена история. Такива е по-вероятно да намерите в антикварните магазини. Осветлението трябва да е меко, ненатрапчиво и да идва от настолни лампи, свещи и фенери, а не от стандартните полилеи. Природният акцент е важен в бохо стила, затова доабвете растения като папрат и висящи. Помислете и за сукулент – стоят красиво и са лесни за поддръжка. Ако обичате да майсторите Ваша собствена украса, бохо стилът е идеален да я изложите на показ. Събирайте предмети от Вашите пътувания, които да носят символичен смисъл и история – красиви бутилки, карти на света, порцелан, миди – всичко, което Ви хрумне.

Винаги можете да разчитате на Имоти Доверие за вдъхновение, полезни съвети и помощ в търсенето на нов дом. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *