Tенденции в обзавеждането през 2020

Честита Нова година от екипа на Имоти Доверие! Нека новата година Ви донесе много позитивни емоции и специални моменти. Днес подготвихме за Вас няколко тенденции в обзавеждането през 2020-та година.

Функционален и гъвкав интериор

Тъй като работата от вкъщи става все по-популярна, се появяват нови идеи в интериора в услуга на това. Комбинацията от пространство за почивка и работа в дневната предразполага към използване на повече сгъваеми мебели, които не са обемни за максимално оптимизиране на пространството. Повече по темата вижте в следния блог пост: Как да създадем уютен кът за работа вкъщи?

Живи цветове

Докато през 2019 доминираха неутралните цветове, тази година очакванията са да преобладават нюанси, които повече се набиват на очи с пъстрота и свежест, като водещ цвят ще е лайм. Pantone определи цветът на 2020-та година да е класически син, който е перфектен за освежаване на дома, ако планирате такова през тази година. Ето и един красив пример за това:

Природата влиза у дома

Ползите тук са повече от една. Освежаване на обстановката и даване воля на въображението за някои дори ексцентрични идеи, с които дневната да изглежда наистина оригинална, са само част от тях. Повече вижте тук: Растенията – интериор или още живот в дома? Разбира се, не е задължително това да са само растения. Можете да добавите и домашен фонтан, който да придава усещане за оазис или пък да си направите малка домашна градина за отглеждане на чушки, чери домати или копър.

Приспособления с грижа за природата

Световната тенденция, която ще продължава и през 2020 година е търсенето на приспособления за живот, съобразен с опазването на природата. Това може да са соларни панели, енергийно ефективни системи за отопление, охлаждане и вентилация и по-добра изолация за задържането на топлината. Наред с това са и смарт приспособленията, които също ще се радват на повишено търсене – усъвършенствани електроуреди за готвене, водоспестяващи кранчета и батерии за баня.

Новата 2020 е вече тук и все още имаме време да помислим и съставим план за това какви промени ще извършим в дома през тази година. А ако сте на вълна “търсене на нов дом”, ние, от Имоти Доверие сме винаги насреща да помогнем в този важен избор. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *