Трикове за оптимизиране на пространството в малка баня

Ако сте в процес на основен ремонт на банята и искате да създадете изцяло нов дизайн, то днешния блог пост е специално за Вас. В повечето жилища площта на банята е твърде малка и се налага да сме креативни, за да използваме на 100% ограниченото пространство. Ето и няколко полезни идеи за дизайн, които бихте могли да приложите.

Монтирайте мивката в един от ъглите. По възможност я разположете срещу тоалетната чиния, за да имате достатъчно пространство между входа и душа. А за да си спестите излишното пространство, което би заело стъклената душ кабина, използвайте завеса за баня. Така ще има и достатъчно място да поберете под душа една по-малка вана. Като визуален трик, който може да приложите, е на фона на общия цвят на плочките по стените да прокарате широка хоризонтална линия от бели плочки. Това кара окото, да възприема пространството като по-широко отколкото е в действителност. Ако пък нямате нищо против цялата баня да бъде облицована в бяло, това отваря пространството още повече. Едно по-голямо огледало над мивката би имало подобен визуален ефект. Под самата мивка също така остава свободно пространство, което може да се използва, например за поставяне на тоалетен рафт или плетен кош, където може да слагате сухи кърпи, тоалетни принадлежности, препарати за почистване. Преди всичко, обаче, докато сте още в начален етап на ремонта, помислете за издълбаване на ниши в стената, които да служат като рафтове. Тази стъпка е особено услужлива в случаите, когато имате голяма вана, която заема повече от половината пространство и не оставя място за почти нищо друго. Монтирайте и закачалки за кърпи, където ще са удобни за достигане.

Използване на пълния потенциал на тясно пространство понякога може да е трудна задача. Планирайте внимателно и бъдете отворени за нестандартни идеи. А ние, от Имоти Доверие, ще се погрижим за намирането на Вашето ново жилище. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *