За какво трябва да помислим, преди да дадем жилище под наем?

Притежавате ли жилище, което от дълго време не ползвате? В повечето случаи това означава, че обмисляте скоро да го дадете под наем, за да Ви носи допълнителен месечен доход. Тази задача, обаче, невинаги е толкова лесна, колкото си мислим. Днес подготвихме за Вас няколко важни подробности, които е добре да вземете по внимание, ако обмисляте да дадете Ваше жилище под наем.

Определете целта, която искате да постигнете. Това е първото, което трябва да решите. Наред с това си отговорете и на въпроса с каква цел ще може наемателят да изпозва пространството. След като обмислите тези подробности, е време да определите цената. Тук е много важно да се съобразите с преобладаващите средни цени за наем на площи със същата големина и локация. На базата на това можете да определите цената. Други аспекти, като до каква степен жилището Ви е обзаведено влияят не по-малко на определянето на цената за наем. В плюс ще са и удобствата, ако има такива. За да можете да намерите потенциални наематели, трябва да обявите жилището, което давате под наем. Има много начини да го направите. Ние, от Имоти Доверие, ще сме Ви изключително ползени в тази задача. Научете как тук.

На кого ще дадете под наем жилището си – дали за корпоративни цели, на един човек или цяло семейство – също е стъпка, която трябва внимателно да прецените. В големите градове за предпочитане са корпоративните наематели, тъй като те могат да платят повече. От друга страна, обаче, те са по-настоятелни от към обзавеждането и биха се пазарили повече за цената на наема.

Бъдете ясни за това какво е забранено и какво – позволено. Обсъдете условията на пребиваване. Например, ако не искате наемателят да има домашен любимец или да пуска силна музика през нощта, задължително го упоменете предварително, като така ще избегнете нежелани конфликти и проблеми вбъдеще.

Следващата стъпка е да се напише чернова на договора за наем за условията, за други разходи като електричество, поддръжка, такси. Дата на изтичане трябва да бъде включена заедно с клаузата за удължаване на периода за наем. Договорът трябва да се регистрира, за да е валиден. В случай на каквито и да е възникнали усложнения в отношенията между наемодателя и наемателя, този договор се приема като доказателство в съда.

Изисквайте депозит като мярка за сигурност. Така, когато наемателят напусне, ще имате сигурност, че ако има някакви щети, депозитът ще ги покрие. ” Същото важи и ако наемателят избяга без предупреждение.

С Имоти Доверие задачата Ви да намерите наемател за жилището си се улеснява в пъти повече. Доверете ни се – обадете се още днес!


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *