Как да изберем жилище с идеалното за нас изложение?

Когато избираме ново жилище, премисляме най-различни фактори – локация, цена, големина. А колко често се замисляме какво да е изложението на къщата или апартамента? Доколко е решаваща тази подробност за това дали ще изберете именно това жилище? Да разберем защо си струва да помислим и за това.

Разбира се, най-голямата разлика в посоката на изложение се отразява в достъпа на слънчевата светлина. Обикновено при южното изложение, в жилището има слънчева светлина и топлина почти през целия ден. При северното изложение е точно обратното – по-хладно е и не е толкова светло през целия ден. Ако избирате къща и тя е със севетно изложение, ще има много слънчева светлина в спалнята, при условие, че тя се намира в задната част на къщата. Ако обаче предпочитате повече слънце в предната част на къщата, се насочете по-скоро към къща с южно изложение.

Дотук може би стигате до заключение, че дом с южно изложение е за предпочитане. Но не навсякъде това е задължително. В град с традиционно по-високи годишни температури по-скоро бихте предпочели къща, която да може да задържа хладнина. И обратното – на географски ширини, където целогодишно е по-студено, бихте се стремили към повече топлина в дом с южно изложение. Всичко зависи от спецификите в климата на населеното място, където търсите. Затова и трябва да имате отлична представа за мястото, където искате да заживеете.

Независимо какъв би бил изборът Ви за изложение на новия Ви дом, ние, от Имоти Доверие, сме винаги насреща да Ви помогнем да го откриете. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *