За какво да помислите, преди да ремонтирате гаража

Освежаването на гаража може да е доста ангажиращо и изморително занимание, но ако се решите да се заемете с него, може да се радвате на удовлетворяващи резултати. Така бихте улеснили не само ежедневието си, но и евентуална бъдеща продажба на имота. За успешното изпълнение на тази задача трябва да си отговорите на няколко важни въпроса. Те са:

  • Сменяте ли предназначението на гаража или остава същото? – Често срещано е превръщането на гараж в допълнителна спалня или антре, ако решите, че можете и без гараж. За да предприемете каквито и да е последващи действия, преценете какво искате.
  • Как планирате да използвате пространството? – Дори и да решите да запазите гаража като такъв, помислете как може да освободите пространство, така че не подслон за колата да е единствената му цел. Пробвайте да създадете още място за съхраняване например на коледна украса, други вещи, които не се използват всеки ден, инструменти за градината, а защо не и кът за четене или почивка. Запълвайки пространството в гаража с някои вторични вещи, ще Ви освободи много пространство вътре вкъщи.
  • Козметичен ремонт? – Не е излишно да придадете на гаража представителен вид, особено ако планирате продажба на имота в близко бъдеще. Помислете за пребоядисване на стените или нови тапети. Не без значение е и подовото покритие, а също и нова врата.
  • Можете ли сами да се справите се ремонта и ако Ви трябва помощ, за какво? – Пребоядисването и сглобяването на някоя друга мебел може би са лесноизпълними. Но ако говорим за смяна на вратата или превръщане на гаража в още една дневна, което изисква нова изолация и още куп услуги, тогава ще трябва да се обърнете към доказани професионалисти в сферата.
  • Колко ще струва? – Отделете време внимателно да подготвите опрделен бюджет, който да е в рамките на разумното и когато дойде време за продажба, инвестицията Ви ще се възвърне.
  • Къде ще държите всички вещи, докато тече ремонта? – Ще се наложи да измислите място за всички неща, които в момента държите в гаража освен колата. Тъй като един по-мащабен ремонт може да отнеме седмици, се старайте вещите, които ще преместите да не Ви създават твърде много неудобства.

Още по темата:

Гаражът – не лукс, а необходимост. Три причини да се замислите.

Три важни стъпки за почистването на гаража

Гараж – най-добрите варианти

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *