Как да подобрим качеството на въздуха у дома?

Замисляли ли сте какво е качеството на въздуха у дома? То е не по-малко важно от качеството на въздух навън, тъй като у дома прекарваме най-малко половината от денонощието си и е важно да се уверим, че заобикалящата ни среда е здравословна както за нас, така и за семейството ни. Ето и няколко начина да започнете да променяте качеството на въздуха у дома още днес.

Растения

Няколко са растенията които биха могли да се отразят благоприятно на атмосферата у дома. Това са жасмин, лилия, змийско растение, розмарин, английски бръшлян, лавандула, алое вера, азалия. Всичките са с различни свойства. Жасминът и лавандулата подобряват качеството на съня и намалява тревожността и стреса. Змийското растение и азалията пречистват въздуха от токсините. Розмаринът, освен че ухае прекрасно, може да Ви е полезен и като подправка в кухнята. Алоето пък е добър лек за редица кожни раздразнения.

Килими

Килимите задържат много прах, мръсотия, алергени, а в домовете с домашни любимици – и косми. Това значително влошава атмосферата у дома. Почиствайте с прахосмукачка колкото често можете и поне веднъж на 2 месеца давайте килима на машинно изпиране.

Въздушен филтър

Най-сигурният начин да намалите замърсителите под формата на прах и фини прахови частици у дома е въздушния пречиствател. На пазара се предлагат филтри, произведени с най-последните технологии за пречистване на въздуха. Ако някой вкъщи страда от алергия към домашната прах, това е задължителен атрибут.

Ние, от Имоти Доверие, сме винаги на среща да помогнем в търсенето на Вашия нов дом. Обадете ни се още днес!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *