Как ежедневно да поддържаме хигиената у дома?

Миналата седмица Ви дадохме няколко практични идеи как да направите пролетното почистване макисмално ефективно. Но едно почистване пролет не прави. Ето как да развием полезния навик ежедневно да поддържаме чистотата и хигиената у дома.

На първо място почиствайте старателно повърхностите с дезинфектант поне веднъж на 2-3 дена. Това включва маси, нощни шкафчета, етажерки, дрешници. Не забравяйте да поддържате кухненските уреди – печка, микровълнова и други, както и да дезинфектирате устройствата си често – лаптоп, мобилен телефон, таблет.

Обърнете внимание също така и на спалното бельо и килимите. Първото е добре да се пере не по-рядко от веднъж седмично, а ако нямате достатъчно време – поне 1 път на две седмици. Килимите пък могат да се почистват с прахосмукачка в дълбочина 1 път в седмицата. До колкото често имате възможност ги занасяйте и на професионално химическо почистване.

Последно, но не и по важност, грижете се и за качеството на въздуха у дома. Тук Ви даваме съвети как да направите това. Проветрявайте достатъчно често – поне 2 пъти на ден – сутрин и вечер.

Екипът на Имоти Доверие Ви пожелава здраве и спокойни дни.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *