Как да бъдем полезни у дома във време на изолация

Продължаваме с идеите как можете да бъдете полезни за Вас и дома си в условията на социална изолация. Да, точно така- сега е моментът да боядисаш онзи захабен гардероб, да изпереш килимите и да измиеш прозорците. А ако тази домакинска работа ти се струва прекалено скучна, то ще дадем няколко интересни идеи за проекти вкъщи.

Реставрирай стари мебели

Както споменахме в самото начало, ако притежавате стари мебели, то можете много лесно да им вдъхнете отново живот. Лакиране на някое друго дървено шкафче или нанасяне на боя с винтидж ефект пределено освежава интериорната гледка!

Можете да превърнете старите картинни рамки в чудесни рамки за огледало. Разбира се трябва да ги изравните и шлифовате.Това важи и за конструкциите от ПДЧ. За да направите това, нанесете тънък слой замазка и грунд. По този начин на дървото ще се окажат скрити всички видими дефекти под формата на чипове и пукнатини. След това мебелите са изцяло полирани.

Как да бъдем полезни у дома във време на изолация 1

Най-общо можете да възстановите мебелите си по няколко начина:

  • Боядисване. За да се направи трансформацията на мебел, достатъчно е напълно да се покрие с един цвят или да се актуализират само определени части: страни, врати, чекмеджета, дръжки. Дизайните, рисувани под омбъра, изглеждат необичайни, когато мътните нюанси на цветовете плавно се превръщат в богат тон.
  • Лепенки, стикери и шаблони. Благодарение на набор от шаблони можете да създадете сами красив декор без да имате способностите на художника. Усложнени цветни аранжименти, геометрични форми бързо ще се прехвърлят на повърхността на мебелите и ще им помогнат да се впишат в модерния дизайн на дома. Елементите за декориране се нанасят както върху повърхност, която е просто подготвена, така и върху предишен боядисан фон
  • Тапети. Кой е казал, че са демоде? В днешно време има самозалепващи се тапети, чрез които можете да облицовате всяка една повърност. Този вид тапет е подходящ за по-гладки повърности, тъй като работата по залепването е пипкава, оставя нежелани балончета с въздух при негладка повърхност. Но ако бъдете прецизни в облепването и използвате вода и гъбичка, за да ги захванете за мебелите, то ефектът е уау!
  • Декупаж. Това е лесен и много атрактивен начин за реставриране на стари мебели. Всичко, от което се нуждаете, е салфетки и подходящо лепило! Най-простите салфетки с шарки са подходящи за декориране.В този случай съставът може да бъде контраст, прозрачен или с празнини. Нетипичен, но много актрактивен метод!
Как да бъдем полезни у дома във време на изолация 2

Направете едноцветното цветно
Ако в дома си имате едноцветни стени, то можете да освежите интериора с рисунка или лепенка, които без проблем после можете да изтриете или премахнете. Разбира се цветовите комбинации и мотивите трябва да са добре подбрани, за да изглежда привлекателно и стилно.

Бъдете креативни!
Ако не желаете да изхвърляте стария хербарий, то можете да налепите старите изсушени цветя върху платно за рисуване и да създадете една цветна пролетна картина! С малко въображение всеки би станал дизайнер.

Бяхме ли полезни за Вас? Следете блога ни за още интересни идеи! Ако имате нужда от персонален съвет за Вашето жилище, обърнете се към екипа на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *