Съвети при нанасяне в ново жилище

Наскоро публикувахме полезна статия за това какво е добре да направим когато продаваме имота си или го отдаваме под наем. Днес ще Ви запознаем с няколко ключови момента при нанасяне в ново жилище.

Знаем, че всяко начало е трудно, затова за да осигурите спокойствието си в новото жилище, ето някои препоръки от нас.

Проверете контактите
Това е важно когато се нанасяте в ново жилище. Проверете дали има достатъчно във всяка стая и дали ще издържат натоварването, което смятате да използвате когато се нанесете. Така ще изпробвате ефектирвно електрическата инсталация.

Съвети при нанасяне в ново жилище

Интернет и телевизия
Попитайте дали има свързани интернет и телевизия в жилището. Ако има, ще спестите време и ресурс да проучвате различните доставчици. Разберете какви са условията и ги договорете с наемодателя/продавача.

Проверете общото хигиенично състояние на жилището
Плесента и мухълът са изключително неприятни явления в дома. Освен, че разнасят неприятна миризма и изглеждат непривлекателно, много е трудно да се оттървете от тях. Освен това дишането в стаи с мухъл е опасно за здравето най-вече за бебета и малки деца. При нанасяне в жилището огледайте внимателно зоните, в които има висока влажност – банята, кухнята и около прозорците. При необходимост проучете подходящи средства за справяне с проблема или помолете наемодателя/продавача за помощ.

Добре е освен това да прегледате всички плоскости и мебели дали са в добро състояние. Ако имат проблеми, като например черни малки точици или са проядени, то е възможно да имате проблем с вредители. Нашият съвет е дори и да няма подобен проблем, да използвате услугите на специална фирма за борба с вредителите. Едно профилактично пръскане никога не е излишно.

Помислете за паркоместата около жилището
Това е на дневен ред при избора на жилище. Ако то е на удобно място, но в близост няма свобони паркоместа, то е добре да се консултирате с продавача/наемодателя какво да предприемете в този случай. По принцип е добре жилището да има пригодени паркоместа само за живущите.

Съвети при нанасяне в ново жилище

В близост до жилището
Преди да се нанесете огледайте района или по-точно дали има в близост аптеки и магазини. Транспортните връзки също са важни – проверете дали в близост има спирка на обществен градски транспорт и дали ще Ви е удобен. Това е важно и следва да го проучите преди да се нанесете в жилището.

Проверете вратите и прозорците
Дали те се отварят и затварят лесно и дали се заключват нормално. Това е редно да се направи още в самото начало, за да не се налага да поемате разходите при евентуален проблем с ключалните или прозорците.

Съвети при нанасяне в ново жилище

Направете опис на вещите
Когато се нанесете, направете опис на вещите, които собственикът ще Ви остави да ползвате. Това се прави с цел лично спокойствие и застраховане.

Разговаряйте с продавача/наемодателя по всички въпроси
Добре е преди да се нанесете да помислите за всички възможни ситуации. Напр. при евентуална повреда при какви условия Вие ще поемете разходите за ремонт, как ще се отрази това на наема Ви, колко често наемодателят ще проверява лично състоянието на апартамента, можете ли да извършвате ремонтни дейности без негово съгласие и пр. Подобен тип въпроси е важно да бъдат уточнени още в самото начало, за да няма недорозумения в последствие.

Съвети при нанасяне в ново жилище

Имате нужда от ново жилище или желаете да отдавате жилището си под наем? Свържете се с екипа на Имоти Доверие! Ние сме винаги насреща за съвет и консултация.

Вижте още >> Опорни точки при закупуване на ново жилище

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *